Låt EVO Cleaner tvätta ditt stall

Den nya generationen av tvättroboten EVO Cleaner från Envirologic har nytt styrsystem och förbättrad användarvänlighet. 

 

Enligt Elin Ringborg, Envirologic, har man bytt ut delar som det tidigare uppstått slitageskador på för att förbättra hållbar­heten hos tvättroboten.


Sedan januari 2017 har den andra generationen EVO Cleaner funnits på marknaden. Den första generationen lanserades för ungefär 20 år sedan.

– De största skillnaderna är dels ett nytt styrsystem, som gör det möjligt för roboten att göra två rörelser samtidigt. Detta gör att tvätten går mycket snabbare, ungefär mellan 30 – 50 procent snabbare än den gamla. Vi har även lagt mycket fokus på att förbättra användarvänligheten, så den är mycket enklare att använda. Man kan bland annat skifta mellan landets språk och engelska, vilket gör det lättare om man har exempelvis utländsk arbetskraft, säger Elin Ringborg från Envirologic. 

Mindre slitage

På den nya tvättroboten har man även förbättrat flera olika funktioner och bytt ut delar som man tidigare haft mycket slitageskador på. 

– Ett exempel är att den nya roboten har en magnetisk brytare som känner av positionen i stallet, så allt är beröringsfritt. Tidigare fanns det en fjäder på roboten och så monterade man markörer på väggen som fjädern tog i. Vi har gjort om lagren som sitter inne i bommen, nu är de omplacerade så att de sitter längre bak och är gjorda av ett bättre material. Den första roboten har varit ute 1,5 år och hittills har vi inte behövt byta några lager alls, säger Elin. 

Automatisk tvättning

Tvättroboten är helautomatiserad och sköter tvättningen av stallet på egen hand. Till roboten rekommenderar man en högtryckstvätt som ger mellan 15 till 18 liter per minut och ungefär 200 bar.

– Man programmerar tvättroboten första gången man tvättar en avdelning, och sen finns det sparat till nästa gång. Sen kan man göra små justeringar och förbättringar om man vill tills man är nöjd, säger Elin och fortsätter: 

– Det sitter ingen tvätt i den här, utan den är fristående, men vi har rekommendationer på vilken effekt en högtryckstvätt bör ha för att fungera ihop med tvättroboten.

Den nya roboten är såld i ungefär 55 exemplar och enligt Elin är manuell arbetskraft den största konkurrenten. 

– Vi har ingen direkt konkurrens vad gäller tvättrobotar. Det som vi ser är att det blir svårare och svårare att hitta arbetskraft som vill utföra den här typen av arbete att tvätta stallar, så då är det bra att den här hjälpen finns.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 27 augusti 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste