Kompakt belgisk skopsättare

I samband med branschmässan Potato Europe i Tyskland lanserar företaget DeWulf en ny kompakt, tvåradig skopsättare för potatis.

Den nya tvåradiga skopsättaren Cp 22 Farmer har en lätt och kompakt konstruktion vilket innebär att den passar bra även på små traktorer. Foto: DeWulf

Nya CP 22 Farmer är en buren, tvåradig skopsättare som är både lättare och billigare än den nuvarande CP 22. Trots detta erbjuder maskinen en hög hållbarhet, skriver DeWulf i ett pressmeddelande.

kraftigt chassi

CP 22 Farmer är byggd på samma kraftiga chassi som den fyrradiga storebrodern CP42 och är främst byggd för smalare radavstånd på mellan 61 till 76 centimeter.

Enligt tillverkaren erbjuder CP22 Farmer hög kvalitet i ett kompakt format och är ett bra alternativ för professionell potatisodling på mindre arealer. En av de viktigaste faktorerna för maskinens höga precision är enligt DeWulf det innovativa sättaggregatet.

Öppen konstruktion

Trots sin kompakta storlek så har CP 22 Farmer en tank som rymmer 550 kilo sättpotatis. Tack vare sin storlek krävs endast en liten traktor för att bära sättaren, det ger i sin tur ett lägre marktryck på fältet. Maskinens öppna konstruktion ska underlätta underhåll och service.

CP22 Farmer finns även i fyrradigt utförande till radavstånd på mellan 71 till 95 centimeter och rymmer då 750 kilo sättpotatis.

Importör för DeWulf i Sverige är Andershornstein AB i Vetlanda.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera