Massey Ferguson lanserar nya pressar

Kort efter Fendts lansering av en rad nya maskiner så släpper även Agco-kollegan Massey Ferguson nya rundbalspressar. Företaget utvidgar sitt befintliga utbud med tre nya modeller samt en ny inplastare.

Massey Fergusons nya rundbalspressar har en lägre inmatningsvinkel vilket ger en låg konstruktion. Foto: Massey Ferguson

Massey Ferguson försöker, likt många andra maskintillverkare på lantbrukssidan, profilera sig som en full-liner. De nya rundbalspressarna är en fortsatt satsning i den riktningen, skriver Massey Ferguson i ett pressmeddelande.

Tre modeller

De tre nya modellerna av rundbalspressar består av fixkammarpressarna MF RB 3130F och MF RB 3130F Protec och MF RB 4160V Protec med både fast och variabel kammare. Dessutom presenterar Massey Ferguson en ny dragen inplastare i modellen MF TW 130.

MF3130F har en baldiameter på 125 centimeter och är enligt tillverkaren utrustad med flera funktioner för högre kapacitet och ökad hållbarhet. Snittverket Xtracut erbjuder 13, 17 eller 25 knivar för en ökad flexibilitet.

Ökad inmatning

Den nyutvecklade presskammaren har en spiralformad design vilket ska ge en ökad inmatning av material och en förbättrad balrotation. Mekaniska lås med tryckmätare på den bakre luckan ska hjälpa till att bibehålla en jämn balform.

Golvet under snittverket kan fjädra automatiskt för att lösa mindre blockeringar av material, vid större blockeringar kan golvet sänkas hydrauliskt.

Låg konstruktion

De nya modellerna MF RB 3130F Protec och MF RB 4160V Protec kombinerar enligt Massey Ferguson de bästa egenskaperna från rundbalspressar med fast och variabel kammare. Tillsammans med en integrerad inplastare ökar effektiviteten och kapaciteten i pressningen.

En lägre inmatningsvinkel bidrar till pressarnas låga konstruktion vilket ger en stabilare gång, särskilt vid arbete i sidlut.

Inplastaren är utrustad med sidoplattor som ser till att balarna hamnar i mitten av inplastaren. Vid nedsläpp av den inplastade balen sänks inplastaren ner, detta för att minska balens rullning på marken efter an den släppts ner.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 11 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera