Tysk livsmedelskedja sparkar ut Unilever

Tyska livsmedelskedjan Kaufland slutar sälja 480 produkter från Unilever. Beslutet är en följd av att Unilever höjt priserna på sina produkter.

 

Tyska livsmedelskedjan Kaufland ska sluta sälja 480 produkter från Unilever. Kaufland uppger enligt Foodnavigator att Unilever har höjt Kauflands inköpspriser drastiskt, vilket företaget inte ville acceptera.

Kaufland kommer tills vidare inte att sälja produkter från: Knorr, Mondamin, Pfanni, Bertolli, Unox, Lipton, Ben & Jerry’s, Langnese, Magnum, Coral, Viss, Domestos, Dove och Ax. 

Kaufland ägs av Scwarz Gruppe som även äger livsmedelskedjan Lidl. Kaufland har 1 200 butiker i Tyskland samt verksamheter Tjeckien, Slovakien, Kroatien, Polen, Rumänenien och Bulgarien.

Erik Brink
Erik Brink
Tel: 070-600 45 48
E-post: erik@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 12 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera