Han ersätter Hantoft i Arlas styrelse

Jan-Erik Hansson, mjölkbonde från Ljusdal har valts in i Arla Foods amba, efter Åke Hantoft.

Jan-Erik Hansson är ny ledamot i Arlas styrelse efter Åke Hantoft. Foto: Arla

– Jag ser fram mot att bli en del av Arlas styrelse. Det är ett stort ansvar, och ett stort åtagande. Jag hoppas självfallet att jag kan tillföra något, som den entreprenör jag är" säger Jan-Erik Hansson, i ett uttalande.

Stor gård

Han driver sedan 18 år Vallens gård i Ljusdal. I dag består besättningen av 1 100 kor och tillhör en av Sveriges största. Förra året installerades 18 mjölkrobotar på gården.

Jan-Erik har tidigare haft förtroendeuppdrag i både Milko och Arla.

Bra ersättare

Arlas styrelses ordförande Jan Toft Nørgaard är nöjd med rekryteringen.

– Vi är glada över att välkomna till styrelsen och att vi nu är fulltaliga i det fortsatta arbetet med att utveckla vårt kooperativ, säger han.

Platsen i styrelsen blev ledig tidigare i somras när Åke Hantoft lämnade sitt uppdrag i styrelsen och även uppdraget som ordförande, för att gå i pension.

Fakta Arla Foods amba

  • Arlas styrelse består av 15 Arlabönder från de olika länderna, plus tre medarbetarrepresentanter.
  • Övriga svenska styrelseledamöter är Heléne Gunnarson, Jonas Carlgren och Inger-Lise Sjöström. Heléne Gunnarson är dessutom vice ordförande i Arlas Foods amba.
  • Ordförande är danske Jan Toft Nørgaard.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 12 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera