Ekokyckling från Sverige till Asien

Intresset var stort för svensk ekologisk Bosarpskyckling under den internationella mässan Natural & Organic Products Asia (NOPA) i Hong Kong, som nyligen gick av stapeln.

Vid en matmässa i Hong Kong var intresset bland olika inköpare stort för Bosarpskyckling. Foto: Kronfågel

Allt fler människor i Asien har råd att köpa produkter och livsmedel av en högre kvalité, till följd av att välståndet i världsdelen ökar. Många uppskattar hälsosamma, trovärdiga och gärna ekologiska livsmedel, och mat från norra Europa är populärt.

Bra rykte

– Sverige har ett mycket gott rykte generellt. Vi anses ha hög matsäkerhet och vi har kommit väldigt långt i arbetet med nollvision för antibiotika. Vidare kan vi säkerställa att produkterna är fria från GMO och salmonella. Även den svenska KRAV-certifieringen är en central garant för produktens kvalitet, säger Christian Gylche, ansvarig för djuromsorg på Kronfågel, i ett uttalande.

Svenska mervärden

Ekologisk Bosarpskyckling är en del i Organic Sweden, en branschorganisation som jobbar för att öka exporten av svenska livsmedel.

– De svenska ekoföretagens framgångar på den asiatiska marknaden visar att våra svenska mervärden; naturlighet, renhet och hållbarhet är centrala konkurrensfördelar. Dessutom stärker den ekologiska certifieringen intresset och förtroendet för produkterna både hos inköpare och slutkonsument, säger Charlotte Bladh André, VD för Organic Sweden.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 12 september 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera