Hallå där, Sara Berger, vd på SydGrönt som fått pris som framstående ledare

Under högtidliga former, den 6 september, delades FEW:s hedersutmärkelse ut i Turning Torso i Malmö. I år gick priset till Sara Berger som är vd på SydGrönt.

 

Sara Berger är vd för SydGrönt som är en av Sveriges största leverantör av svenskproducerad frukt och grönsaker.
Foto: Madeleine Rapp

”Few” är både ett nätverk och ett utvecklingsprogram för kvinnor i ledande positioner och hedersutmärkelsen delas årligen ut till en kvinna som är en framstående ledare och som skapar värde för en organisation.

– Det är verkligen en jättestor ära och jag känner mig både stolt och glad, säger Sara Berger.

Hon fick utmärkelsen med motiveringen:

”Sara skapar värde i sin organisation genom att kombinera ett tydligt värderingsstyrt ledarskap som hon integrerar med handlingskraft, prestigelöshet och glädje. Ett tydligt och kommunikativt ledarskap som skapar trygghet och förutsättningar för medarbetarna att leverera.”

Vad har du att säga om de orden?

– Det som hela tiden har varit min ledstjärna är att jag tror att människor i grund och botten vill göra ett bra jobb. Men sedan är det viktigt som ledare att vara tydlig i sina beslut och prioriteringar. Det ska fungera som en ledstång för medarbetarna och det underlättar för dem att leverera om det finns tydliga mål att arbeta efter, säger Sara och fortsätter:

– Med tydlighet blir det också lättare att se hur man ska uppnå uppsatta mål och hur man ska ta sig dit man vill och få teamet att leverera.

Vad tänker du om att du fick utmärkelsen?

– Det är verkligen en jättestor ära och jag känner mig både stolt och glad. Det är ju ingenting jag går runt och tänker på varje dag i mitt arbete, men jag drivs av att göra ett bra jobb och går till jobbet för att göra en skillnad. Jag gillar att se förbättringar och flytta organisationen framåt. Då känns det speciellt att också få en utmärkelse för det jobbet, säger Sara.

Ska du fira på något sätt?

– Jag firade helgen efter prisceremonin och blev även firad av familjen med pompa och ståt.

Vad betyder utmärkelsen för dig?

– Jag har ju hittat mig själv i mitt ledarskap, och det är kul att få en bekräftelse på att mitt sätt att arbeta fungerar. Det är jätteroligt att få positiv feedback och ser man till de kvinnor som tidigare fått utmärkelsen så är de alla fantastiska kvinnor. Det känns jätteroligt att få utmärkelsen vid sidan av dem. Jag hoppas kunna inspirera kvinnor att gå sin väg och att våga leda fullt ut och vara modig. För mig kan det vara en drivkraft i sig själv.

Vad betyder utmärkelsen för SydGrönt?

– Jag har fått många grattis och ryggdunk på jobbet och av folk i min närhet. Men det stora för SydGrönt just nu är att vi är på väg att genomföra en resa tillsammans och möta framtidens konsument och lyfta de svenska grönsakerna, säger Sara och fortsätter:

– Vi satsar stort på att kunna erbjuda svenska grönsaker under en längre säsong. Så vi etablerar både ett nytt klimatstyrt kyllager och ett rödbetskokeri i Bjuv. Vi räknar med att öppna i oktober eller november. Vi vill ytterligare förstärka mervärdena i de svenska grönsakerna, bland annat genom att kunna erbjuda förädlade svenska grönsaker och förlänga den svenska säsongen.

Madeleine Rapp
Madeleine Rapp
Tel: 019-16 64 60
E-post: madeleine@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste