Mångsidig Merlo på Elmia Lantbruk

AB Hüllert Maskin lanserar den nya Merlo Multifarmer 40.9 i samband med Elmia Lantbruk i oktober. Maskinen ska kombinera det bästa från teleskoplastare med det bästa från traktorer och ge lantbrukare ett riktigt multiverktyg. 

Merlo Multifarmer 40.9 kommer att visas upp på Elmia Lantbruk den 24-26 oktober. Foto: Merlo

De nya modellerna av Merlos Multifarmer teleskoplastare är både redskapsbärare med stor räckvidd och hög lyftkapacitet. Samtidigt är de dessutom fullfjädrade lantbruksmaskiner, tillverkade och utrustade för att passa alla verksamheter som kan tänkas förekomma inom lantbruk.

– Multifarmer sätter en ny standard för lantbruksmaskiner. En teknikledande teleskoplastare som fått alla de egenskaper som man frågar efter inom lantbruket. Skillnaden jämfört med traditionella lantbrukstraktorer är att Multifarmer också kan användas till så mycket som traktorer inte klarar. Därmed kan maskininvesteringen komma till nytta till hundra procent, säger Jonny Eklund, marknadsansvarig hos Merlos svenska importör, AB Hüllert Maskin i ett pressmeddelande.

Många användningsområden

Med en Multifarmer kan lantbrukarna enligt honom effektivisera sin maskinpark.

 – Den fungerar för allt. Man kan sköta all materialhantering på gården samt lagligt dra släp upp till 32 ton beroende på draganordning. Merlo 40.9 har en lyftkapacitet på fyra ton och en lyfthöjd på nio meter, så man kan enkelt lasta spannmål från planlager, packa i plansilos, stapla balar och underlätta underhållet på fastigheten. Multifarmer har steglös transmission med mycket hög dragkraft och passar utmärkt för de flesta typer av fältarbeten, säger Jonny.

Multifarmer maskinerna är byggda och utrustade för att på allvar konkurrera med en traktor och lastare. Foto: Merlo

Med utrustning som sju tons trepunktslyft, hitchkrok och ett kraftuttag med effekter på upp till 150 hästkrafter har den alla egenskaper som en traditionell traktor med frontlastare kan erbjuda.

Nio meter

Utrustad med skopa kan den lyfta fyra ton och har större räckvidd än både traktorer och hjullastare. Bommens räckvidd på nio meter gör det enligt Merlo enkelt att exempelvis lasta- och stapla balar högt.

Maskinen har fyrhjuls- och krabbstyrning vilket gör den mycket smidig och lätt att manövrera. Hytten som enligt tillverkaren har en god runtomsikt är utrustad med fjädring och har dessutom ett armstöd med multifunktioner.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 oktober 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste