Miljardavtal för dansk köttgigant

Danish Crown satsar på köttförädling i Kina och har nu rott ett stort avtal i hamn kring försäljningen av produkterna.

– Nu kommer vi längre fram i värdekedjan i Kina, och det ser jag en betydande potential i, säger Danish Crowns vd Jais Valeur, om företagets satsning på en förädlingsanläggning i Kina. Foto: Danish Crown

I våras tog Danish Crown första spadtaget till en anläggning för förädling av kött utanför Shanghai. Nu meddelar den danska slakterikoncernen att ett avtal ingåtts med Alibaba-ägda Win-Chain, som huvudsakligen jobbar med näthandel, kring försäljning av produkterna från fabriken. Sedan tidigare har Danish Crown samarbete med Alibaba Group kring marknadsföring av köttprodukter på Alibabas digitala plattform T-Mall.

Stor tillgänglighet

– Det är fantastiskt för Danish Crown att kunna ingå ett så stort och omfattande avtal med Win-Chain och Alibaba-Group. I ett slag blir våra produkter tillgängliga på både Win-Chains digitala plattformar och i de Alibaba-ägda livsmedelskedjorna i hela Shanghairegionen, säger Danish Crowns vd Jais Valeur, i ett pressmeddelande.

2,3 miljarder danska kronor

Det femåriga avtalet gäller 250 ton förädlade köttprodukter per vecka från Shanghai-fabriken, vars kapacitet är upp till 14 000 ton förädlade köttprodukter per år. Avtalet uppges ha ett värde på minst 2,3 miljarder danska kronor.

I Shanghai-regionen bor 80 miljoner människor och Jais Valeur utesluter inte att Danish Crown i framtiden gör liknande satsningar i andra delar av Kina.

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 06 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste