New Holland utökar med steglösa T5:or

Den kompakta traktorserien T5 från New Holland får nu fyra nya steglösa tillskott. Detta avslöjades i samband med lantbruksmässan Eima i italien som pågår den 7–11 november.

Kompakta, smidiga och mångsidiga New Holland T5 AutoCommand finns i fyra modeller med maxeffekter på mellan 110 och 140 hästkrafter. Foto: CNH Industrial  

New Holland erbjuder nu alltså även sina mindre traktorer i T5-serien med den steglösa AutoCommand- transmissionen i fyra modeller från 110 till 140 hästkrafters maximal effekt.

Varierande arbetsuppgifter 

– Nya T5 AutoCommand är den optimala traktorn för lantbruk med varierande arbetsuppgifter, mellanstora mjölkgårdar och professionella användare som jobbar mycket med frontlastare. Den steglösa serien tillgodoser även behoven för de som behöver en smidig och mångsidig maskin som är byggd för hög effekt på kraftuttaget vid exempelvis grässlåtter och balpressning, samt arbeten som lättare kultivering, jordbearbetning och transport, säger Sean Lennon, chef för New Hollands traktortillverkning i ett pressmeddelande.

Steg V motor

Motorn i de nya steglösa T5: orna är en fyrcylindrig 4,5 liters FPT motor som i toppmodellen T5140 levererar en maximal effekt på 140 hästkrafter, det är 20 hästkrafter mer än i T5120 med Electro Command-transmission. De steglösa T5-modellerna möter dessutom utsläppskraven enligt steg V genom ett innovativt efterbehandlingssystem från FPT Industrial som dessutom är kompakt monterat under motorhuven och inte skymmer sikten.

Rymlig hytt

Enligt New Holland erbjuder de nya T5-traktorerna också en av klassens bästa förarmiljöer i den rymliga och tysta förarhytten med god runtomsikt tack vare stora glasytor, dessutom finns möjligheten att få företagets beprövade sidewinder-armstöd.
 

Hytten på nya steglösa T5 är en av marknadens rymligaste med god sikt tack vare stora glasytor. Foto: CNH Industrial 

De nya steglösa traktorerna kommer finnas som T5.110, T5.120, T5.130 och T5.140 AutoCommand.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 09 november 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste