Ny dansk tvättrobot

Henrik Nilsson har som förste svensk köpt Washpowers tvättrobot Procleaner X100, efter att tidigare i år sett den på en gårdsvisning i Danmark. 

 

Procleaner X100 från Washpower beskrivs som en tvättrobot som är enkel att ställa in och som är lättmanövrerad. Foto: Washpower


– Fördelen med den här är att den är förhållandevis enkel att ställa in. Den är också väldigt lättmanövrerad, berättar Henrik Nilsson och fortsätter: 

Henrik Nilsson är nöjd med sin nya tvättrobot, en Procleaner X100 från Washpower. 
Foto: Carolina Wahlberg

– Jag har bara utländsk personal. De vill ta hand om djuren, men är inte så intresserade av ny teknik. Därför är det viktigt att den är lättskött.

Roboten har fyra hjul, är 69 centimeter bred och 115 centimeter lång. Roboten styrs i sidled av justerbara sidohjul. Den har två ultraljudsensorer som gör att den stannar när den kommer till en vägg. Den har 55 meter kombislang som automatiskt rullar tillbaka till sin slangvinda när roboten körs tillbaka. Procleaner X100 kan programmeras för både blötläggning och flera olika typer av tvätt. Man kan själv ställa in vilken vinkel man vill att munstyckena ska ha när de går ut och när de går in, vilken hastighet de ska ha samt vilken hastighet roboten ska ha. 

Henriks gård ligger mellan Ystad och Simrishamn. Han har 500 suggor, integrerat. Grisning sker varannan vecka, men tvättroboten används varje vecka, även till att tvätta sinstallar. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 03 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste