Risgrynsgröt från Sverige

Senast i raden med märkningen Från Sverige är Felix risgröt, gjord på svensk mjölk.

Sedan 1979 har Felix risgröt tillverkats i Kumla. Den innehåller svensk mjölk och har därför nu fått märkningen Från Sverige. Foto: Orkla Foods

Den svenska julklassikern blir därmed Orkla Foods Sveriges 50:e produkt som får märkningen Från Sverige.

– Märkningen gör det lättare för konsumenter att hitta produkter med svenska mervärden och att gynna svenska bönder och livsmedelsproducenter, säger Thomas Sjöberg, marknadschef för Felix på Orkla Foods Sverige, i ett pressmeddelande.

Alltid svenskt mjölk

Märkningen Från Sverige har funnits i två år och är en frivillig ursprungsmärkning som betyder att produkten är odlad/född och uppfödd, förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. I de varor som innehåller flera olika ingredienser ska kött, mjölk och ägg alltid utan undantag komma från Sverige.

I och med att Felix risgröt är gjord på just svensk mjölk och är tillagad och kontrollerad i Sverige kan den få märkningen, även att den innehåller risgyn.

Rödbetor och gurkor

Bland Orkla Foods andra produkter har bland annat Frödinges ostkaka och flertalet av rödbets-, potatis-, och gurkprodukterna också märkningen Från Sverige.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera