Statistik – Hjortjakten är över

För första gången under 2018 har John Deere blivit petad från första platsen i statistiken över antalet inregistrerade traktorer. I november var det istället flest inregistrerade traktorer av märket Valtra medan Massey Ferguson och John Deere var delad tvåa.

Valtra lyckades knipa förstaplatsen i statistiken över antalet inregistrerade traktorer över tre ton i november. Sammanlagt var det endast 189 inregistrerade traktorer vilket är den lägsta siffran sedan i början av 2018. Källa: Stregi 

En delad andraplats, det är vad John Deere får nöja sig med när statistiken över antalet inregistrerade traktorer i november redovisas. Dessutom är det totala antalet inregistrerade traktorer mycket låga 189 stycken vilket är den lägsta siffran sedan de första två månaderna i år.

Tar över

Valtra tar över täten med 36 inregistreringar vilket är tolv färre än för november 2017 och fem färre än i oktober i år. För den delade tvåan Massey Ferguson innebär de 35 inregistrerade traktorerna i november däremot en ökning med två inregistreringar jämfört med november 2017 och med sex stycken jämfört med oktober i år.

Nästan en halvering

För John Deeres del innebär 35 inregistreringar nästan en halvering jämfört med de 67 man hade i november 2017. Jämfört med oktober i år är det 44 färre och jämfört med toppmånaden juni är det 75 färre inregistreringar. New Holland, som länge legat mycket bra till visar en stabil siffra även den här gången med 25 inregistreringar, och samma gäller CNH-kollegan Case IH med 24 inregistreringar.

Mindre traktorer

När det gäller fördelningen över effektklasserna håller trenden med flest mindre traktorer i sig. Av det totala antalet inregistrerade traktorer på 189 stycken så var 41 procent inom effektklasserna 97–150 hästkrafter och 31 procent i effektklasserna 55–96 hästkrafter.  

I oktober 2018 var det flest inregistrerade traktorer under 97 hästkrafter, i november är det 41 procent av de totalt 189 inregistrerade traktorerna som ligger inom effektspannet 97-150 hästkrafter. Källa: Stregi 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 04 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste