"Att få ge revansch på 2018 med det hade vart så otroligt kul"

Året som gått. Alexander von Bothmer, Lantmästarstudent år två och studentkrönikör på Jordbruksaktuellt ger sin syn på 2018. 

Alexander von Bothmer. Foto: Helena Eriksson

Årets plus?

– Att lantbruket är något som pratas om. Torkan har vart otroligt tråkig, men har medfört att konsumenter, politiker, ja alla pratar om svenskt lantbruk. Vi har aldrig förr haft så mycket plats i media. Sen har även lantbrukare kommit varandra mer nära.

Årets minus?

– Självklart torkan och dess påföljder. Djurägare saknar foder eller har fått köpa foder dyrt, växtodlarna saknar skörd och inkomst.

Önskan inför 2019?

– Att allt återgår till det någorlunda normala. Vi har mycket höstsått, som ser otroligt bra ut. Kan det få rätt förutsättningar fram till skörd så går vi mot en rekordskörd. Att få ge revansch på 2018 med det hade vart så otroligt kul. Att få ta ut min lantmästarexamen och påbörja ett generationsskifte hemma är också något som ska bli otroligt kul.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades lördag den 29 december 2018

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera