Hallå där Hans Gustavsson, ny vd för Värm-Dal & Traktorservice AB

Hans har jobbat med John Deere i många år och trivs med märket. Efter 15 år som vd för Bil och Traktorservice AB fick han möjligheten att flytta hem till Värmland för att ta över som vd för Värm-Dal & Traktorservice vilket kändes helt rätt.

 

Efter 15 år hos Bil och Traktorservice AB i Nyköping och många år hos John Deere innan det flyttar Hans Gustavsson nu till Värmland och tar över som vd för Värm-Dal efter årsskiftet. 
– Jag minns hur imponerad jag blev av de stora maskinerna hos Värm-Dal när jag var liten, säger han. Foto: Värm-Dal

Varför valde du att byta till Värm-Dal & Traktorservice?

– Både min fru och jag har rötterna i Värmland och har starka band dit så det är en stor orsak. Vi flyttade från Värmland 1995 och nu var det dags att flytta hem igen när den här möjligheten dök upp. Jag trivs med det jag gör och jag får fortsätta att jobba med märket John Deere. Jag ser fram emot det nya jobbet, det ska bli kul, säger Hans Gustavsson.

Vilken blir din nya stationeringsort?

– Det blir Karlstad, det är våra hemtrakter så vi vet vad vi ger oss in på. Vi har mycket släkt kvar där så även om vi har varit borta i många år så känns det som att komma hem igen. Det finns ett uttryck som heter ”en gång värmlänning alltid värmlänning”.

När börjar du din nya anställning?

– Det blir efter årsskiftet, fram till dess jobbar jag kvar på Bil och Traktorservice och ser till att allt blir klart inför det att den nya vd:n ska tillträda. Vi har redan en ny person på plats till den tjänsten och det blir den nuvarande platschefen här i Nyköping, Anders Karlsson, som tar ett steg upp i hierarkin.

Kommer det bli någon skillnad i verksamheten med dig som vd för Värm-Dal?

– Det blir nog egentligen inga större förändringar, men det är som med alla bolag i den här branschen mycket att ta i. Det gäller att följa med i utvecklingen, det finns att göra och det gör det i alla bolag så det är inget speciellt.

Vad är roligast med att jobba med John Deere?

– Även om solen har fläckar så tycker jag att det utan tvekan är det bästa märket man kan ha i den här branschen när det gäller produkt­utveckling och bredd på sortimentet. Jag har tidigare jobbat som produktchef och serviceinspektör på John Deere tidigare innan jag började hos Bil och Traktor 2003, så man kan säga att jag är grön i själen.

Vart ser du störst utvecklings­potential hos lantbruksmaskinerna?

– Det är nog inom det som man i dag kallar för intelligenta maskiner, det är där alla satsar i dag. När det gäller mekaniken finns det inga revolutionerande skillnader utan det är mest den elektroniska styrningen av olika saker, det är där utvecklingen sker och den är enorm, sen är det inte alla som är mottagliga för den. Det är ingen tvekan om att det är där branschen satsar och även där ligger John Deere långt fram.

Hans Gustavsson tillträdde sin nya tjänst vid årsskiftet. Hans efterträdare som vd på Bil och Traktorservice blev Anders Karlsson, tidigare platschef i Nyköping. 

Om Värm-Dal & Traktorservice AB

Värm-Dal & Traktorservice AB är en sammanslagning av två ledande företag i Närke, Värmland, Dalsland och Bohuslän.

Sedan 1946 har man bedrivit försäljning och service av John Deeres maskinprogram.

Björn Schubert
bjorn.s@ja.se • 070-683 94 62

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste