Dunlop lanserar ny stövel

Flera varumärken från däckbranschen återfinns i dag också inom skotillverkning. Senast i raden av dessa skor är Dunlops nya stövel Snugboot som har god passform och hög komfort i fokus.

Dunlops nya stövel Snugboot har stort fokus på god passform och hög komfort. Den är tillverkad med material som kan andas för fukttransport ut ur stöveln. Foto: Dunlop

Det är den tyska lantbrukstidningen Top Agrar som rapporterar om den nya stöveln Snugboot från Dunlop som beskrivs som revolutionär tack vare sin goda passform och fukttransport.

Vanligtvis är gummistövlar tillverkade helt i vattentätt material, på så vis tränger inget vatten in, men ingen fukt kan heller komma ut. Hos Snugboot har tillverkaren löst detta problem genom en ovandel i materialet PuroTex vom andas, samtidigt som det håller fukt ute.

Vid utvecklingen av Snugboot har Dunlop lagt stor vikt vid passformen. Stöveln ska enligt tillverkaren sitta som en sneaker och ge hög komfort då den omsluter både foten och benet. I sulan finns dessutom extra stöd för hälen och fotsulan.

Stöveln finns i de tre modellerna Pioneer, Workpro Full Safety och Wildlander. Mer information finns på Dunlops hemsida.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 03 januari 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera