Valtra uppdaterar från A till S

Bara lite drygt en vecka in på det nya året lanserar Valtra en rad nyheter på alla sina traktorserier, från A till S. Det handlar bland annat om förbättringar för både förarmiljö och prestanda.

Valtra minsta A-serie får en rad uppdateringar i form av möjlighet till en ny powershift-transmission, möjlighet till frontmonterat kraftuttag och frontlyft. Växlingen hos den nya transmissionen sker på ett sådant sätt att föraren fortfarande kan behålla god kontroll på exempelvis frontlastaren. Foto: Valtra 

Valtra inleder 2019 med att fräscha upp flera av sina populära traktorserier. Den minsta A-serien får bland annat powershift-transmission till modellerna A104 och A114 i en ny HiTech 4-transmission med 16x16 växlar i fyra växelgrupper. Det finns hela sex växlar att välja mellan i den huvudsakliga arbetshastigheten på 4–12 kilometer i timmen. Det finns också möjlighet till 32x32 växlar med krypfarter på ner till 100 meter i timmen vid 1 400 varv per minut.

Moderniserad instrumentpanel

Till sin N-serie introducerar Valtra från och med 2019 luftfjädringen på framaxeln AIRES som ska ge snabb respons och ökad komfort. Foto: Valtra

En annan nyhet på A-serien är hyttfjädring och en moderniserad instrumentpanel samt tillgång till frontmonterat kraftuttag och frontlyft via Valtra Unlimited Studio i finska Suholahti, som är Valtras möjlighet till omfattande kundanpassning av traktorer.

När det gäller fjädring tar man det hela steget längre hos den något större N-serien där Valtra introducerar en luftfjädrad, så kallad AIRES-framaxel som tillval. Denna typ av fjädring ska ge en snabbare respons på ojämnheter i marken och på så vis öka förarkomforten. Inledningsvis kommer man att erbjuda denna fjädring på den steg V kompatibla versionen av modellen N174 som börjar tillverkas under våren 2019, och steg V kompatibla N134 och N154 som kommer börja tillverkas under hösten 2019 och som då kommer finnas med tillvalet.  

Bättre insteg

Steg V är något som Valtra också kommer introducera på sina traktorer traktorer i T- oc S-serien från och med 2019. Designen hos de nya N, T och S-serie-maskinerna har anpassats för att inrymma den större efterbehandlingsmekanismen. Sikten från hytten har enligt valtra inte försämrats, utan snarare förbättrats ytterligare. S-serien har fått ett bättre insteg, större förvaringsutrymmen samt nya LED-bakljus och ökat utbud av färger från fabrik.

Förutom mekaniska uppdateringar så uppger Valtra att traktorerna med smartTouch-armstöd i N, T och S-serien kommer bli smartare under 2019. Detta bland annat genom nya funktioner för Smart Farming i traktorns terminal. 

Användarvänliga system

– SmartTouch-terminalen har tagits emot väldigt bra av traktorköpare, mycket tack vare sin intuitiva betjäning. Redan i dag levereras 40 procent av alla traktorer i T-serien med systemet AutoGuidance och vi kommer fortsätta att jobba hårt för att erbjuda lantbrukare användarvänliga system för precisionsodling. På så vis tror vi att lantbrukare kan få ut mer av sin maskin och samtidigt få bättre kontroll på sina maskinkostnader, säger Mikko Lehikoinen, Vice President Marketing på Valtra i ett pressmeddelande.

Ytterligare ett system som ska hjälpa lantbrukare och traktorägare, men med service och underhåll, är Valtra Connect, Care & Go med vilket man kan komma åt information om bland annat bränsleförbrukning, GPS-position, Canbus-signaler och liknande via sin smartphone eller dator.

Med verktyget Valtra Connect, Care & Go kan traktorägaren kontrollera en stor mängd värden och paramterar via sin smartphone eller dator. Denna information kan också servicetekniker ta del av för att ge en bättre, proaktiv service. Foto: Valtra 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 09 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste