Premiär för managementverktyg från Växa

I början av januari kunde rådgivningsföretaget Växas kunder för första gången logga in på managementverktyget MinGård. Det rör sig om ett mobilanpassat verktyg för mjölk- och köttproducenter som ska förenkla arbetet i vardagen.  

Thomas Åkerlund är en av lantbrukarna som ingått i testgruppen. Han tycker att MinGård är ett enkelt och effektivt verktyg. Foto: Växa 

I verktyget MinGård från Växa finns standardrapporter med lantbrukarens uppfiter, och verktyget är också integrerat mot Jordbruksverkets dataregister CDB. Verktyget är enligt Växa öppet för integration med andra system och gårdsprogram samtidigt som kunden äger alla sina data.

Allt finns online 

MinGård är alltid tillgängligt via mobil eller surfplatta och inga programvaror behövs då allt finns online. Med Kokontrollens uppgifter har djurägaren i MinGård en världsunik samling data som dessutom är kvalitetssäkrad. Verktyget har tagits fram tillsammans med lantbrukare och pilotkunder som testat verktyget.

Effektivt program

– Det är så enkelt i MinGård, man behöver inte ha några förklaringar. Jag är inne nästan varje dag via telefonen eller datorn när jag rapporterar kalvningar, semineringar med mera. Det är ett effektivt program eftersom man till exempel kan skicka flera semineringar på en gång. Det finns även listor som jag brukar använda och jag har ändrat dem så att de passar mig. Det är faktiskt roligare att rapportera i MinGård, säger Thomas Åkerlund, en av pilotkunderna i ett pressmeddelande.

Nya funktioner

I verktyget MinGård kan djurägare se det aktuella läget för sina djur och för besättningen som helhet. Funktionerna i verktyget visas med instruktionsfilmer, och enligt Växa kommer nya funktioner introduceras successivt för att ge lantbrukare ännu bättre styrning och lönsamhet i sina företag.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 10 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste