Twinmunstycke med automatisk sprutvinkelplacering

Företaget TeeJet introducerar nu en ny serie dubbelsprutande munstycken till växtskyddssprutor utvecklade för att klara avdriftsgränserna även för de mindre storlekarna.

De nya Twinjet-munstycken från TeeJet är byggda med en pågjuten snabbmutter och ska ge maximal avdriftskontroll genom mycket stora droppar. Foto: TeeJet

De nya TTI Twinjet munstyckena från TeeJet kombinerar enligt tillverkaren flera fördelar. Bland annat ska de ge mycket stora droppar för maximal avdriftskontroll i kombination med dubbelspaltens förbättrade täckning.

Pågjuten snabbmutter

Munstyckena har en design med en pågjuten snabbmutter som erbjuder automatisk sprutvinkelplacering, dessutom ger snabbmuttern en snabb och enkel installation samtidigt som munstycket har en kompakt storlek.

Ytterligare fördelar med Twinjet-munstyckena är enligt TeeJet bland annat producerar två jämna sprutduschar i 110 graders sprutvinkel för enhetlig täckning i bredsprutningsapplikationer.

God penetrering

 60 graders vinkel mellan duscharna ska ge en god penetrering och munstyckena erbjuder dessutom mycket god avdriftskontroll i 50-75-90 procents klasserna. Från storlek 02 och 025 ända upp i 90 procentsklassen.

Den acetala konstruktion ger enligt tillverkaren hög slitstyrka och kemikalieresistens. Det urtagbara förmunstycket underlättar rengöringen i munstyckena som har ett rekommenderat tryckområde på 1,5–7 bar. Återförsäljare för TeeJet munstycken i Sverige är Agrotech.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 11 januari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste