Swedish Agro Machinery öppnar sin elfte anläggning i Alvesta

Maskinhandelsfirman Swedish Agro Machinery fortsätter expandera I arbetet med att öka marknadsandelana och stärka servicen för Claas i Sverige. Nu går man från en tillfällig verkstad i Växjö till en egen anläggning på 500 kvadratmeter på Ilabäcksvägen i Alvesta.

Från vänster: Servicetekniker Anton Nilsson, servicetekniker Jacob Carlsson och säljare Alexander Håkansson jobbar på anläggningen i Alvesta. Foto: Swedish Agro Machinery

– Vi är mycket glada att vi nu är på plats i Alvesta. Lokalen är perfekt för vårt ändamål och det är lätt att ta sig hit med både tröska och traktor, säger regionchef Göran Peterson i ett pressmeddelande.

Bra läge

Enligt Swedish Agro Machinery har Alvesta ett bra geografiskt läge då det ligger mellan Plönninge, Kalmar, Skänninge och Hässleholm där man själv och dotterbolaget Östra Sönnarslöv Traktorservice har anläggningar idag.

Etableringen i Alvesta innebär inte bara större lokaler utan även en förstärkning på servicesidan genom den nya servicemekanikern Anton Nilsson, som kommer jobba med den befintliga servicetekniker Jacob Carlsson och säljaren Alexander Håkansson i området. Alexander, som har en längre bakgrund i branschen och som jobbat hos Swedish Agro Machinery de senaste 1,5 åren är väldigt glad över flytten.

Större trygghet

– Det känns fantastiskt att vara på plats och vi har fått ett bra välkomnande av lantbrukare i området. Kunder efterfrågar våra produkter och här är våra vallmaskiner väldigt populära med tanke på att här finns så mycket djurbönder. Det är en fördel för mig som säljare nu när vi fått egna lokaler och dessutom förstärkning på servicesidan. Det ger en större trygghet för kunderna, säger han.

I de nya lokalerna finns tre verkstadsplatser och flera kontor. Flytten gick den första januari och redan nu är det full fartbåde i verkstaden, man har dessutom fått igång reservdelsutlämningen.

Söker samarbetspartners

– Det är glädjande att affärerna i Kronobergs län går bra och att vi har hittat ändamålsenliga lokaler i Alvesta. Som det ser ut nu så finns det inga planer på fler egna anläggningar inom den närmsta tiden. Vi söker dock efter samarbetspartners i norra Sverige, säger Björn Pettersson, vd på Swedish Agro Machinery.

Den officiella invigningen i Alvesta är planerad till den 15 och 16 mars. 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-781 89 57
E-post: bjorn@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 25 januari 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Du ska va president...eller i alla fall kung!

Krönika: Livet är fullt av deadlines. Vid den här tiden på året kan det vara på grund av att semestern närmar sig med stormsteg. Oavsett om du är företagare eller anställd, om det är en lång eller kort period av frånvaro, så brukar det alltid vara många uppgifter som måste vara på plats för att du ska kunna koppla av. Ibland lyckas man bra, ibland mindre bra. Planering är ett nyckelord i sammanhanget.

 

Kommentera