Distriktsveterinärerna förändrar i norra Lappland

En stängd smådjursklinik i Gällivare och ökat fokus på produktionsdjur, hästar och beredskap, det blir resultatet av Distriktsveterinärernas personalbrist i norra Lappland. 

 

 

Distriktsveterinärerna har svårt att rekrytera personal till Gällivare. Därför väljer man nu att stänga ner sin smådjursklinik där. 

– Vi har under en längre period haft bemanningsbrist i Gällivare och vi ser stora utmaningar med att låta ett fåtal anställda dela på den arbetsbelastning som det blir med både mottagning för smådjur på dagtid, och det beredskapsuppdrag vi har dygnet runt, året runt. Bristen på kliniskt verksamma veterinärer är stor i hela Sverige, även inom den privata sektorn, säger Christoffer Källman som är regionchef för Distriktsveterinärerna i region nord, i ett pressmeddelande.

Samlas i kiruna

Distriktsveterinärerna kommer nu istället att samla sin personal för området i Kiruna, och lägga ett större fokus på beredskap och fältverksamhet i området, något som de menar kommer att bli positivt för både djurägare och personal. 

– Samtidigt som vi prioriterar samverkan med de privata aktörerna kan vi nu alltså fokusera mer på vår fältverksamhet. Dessutom kan vi utveckla verksamheten. Nedläggningen i Gällivare kan därför i slutänden generera förbättringar för både djurägarna och vår personal, säger Petra Lindh som är klinikchef norra Lapplands praktikområde. 

Förändringarna träder i kraft den 1 mars. 

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 04 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste