Stöd för stärkt konkurrenskraft och god djurvälfärd

Har du en idé som kan främja konkurrenskraften och bidra till en bibehållen eller förbättrad djurvälfärd? Då kan du söka medel från Jordbruksverket. 

 

Jordbruksverket har i uppdrag att dela ut medel till projekt som kan utveckla svensk livsmedelsproduktion, inom ramen för livsmedelsstrategin. Foto: Mostphotos


Jordbruksverket kommer under året att inom ramen för livsmedelsstrategin dela ut pengar till projekt som syftar till att främja konkurrenskraften för svensk livsmedelsproduktion, samtidigt som djurvälfärden bevaras eller förbättras. 

2018 delades åtta miljoner ut till elva olika projekt inom nötkreatur, gris, lamm, fjäderfä och fisk. De som fick ta emot pengar var Sveriges lantbruksuniversitet, Statens veterinärmedicinska anstalt, Växa Sverige, Gård & Djurhälsan, Svenska Ägg, LRF Kött samt Esplundagrisen.

Sista dag att ansöka om att få pengar 2019 är den 22 mars. Läs mer om ansökningsförfarandet på bit.ly/2FS8oy7

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera