Stöd för stärkt konkurrenskraft och god djurvälfärd

Har du en idé som kan främja konkurrenskraften och bidra till en bibehållen eller förbättrad djurvälfärd? Då kan du söka medel från Jordbruksverket. 

 

Jordbruksverket har i uppdrag att dela ut medel till projekt som kan utveckla svensk livsmedelsproduktion, inom ramen för livsmedelsstrategin. Foto: Mostphotos


Jordbruksverket kommer under året att inom ramen för livsmedelsstrategin dela ut pengar till projekt som syftar till att främja konkurrenskraften för svensk livsmedelsproduktion, samtidigt som djurvälfärden bevaras eller förbättras. 

2018 delades åtta miljoner ut till elva olika projekt inom nötkreatur, gris, lamm, fjäderfä och fisk. De som fick ta emot pengar var Sveriges lantbruksuniversitet, Statens veterinärmedicinska anstalt, Växa Sverige, Gård & Djurhälsan, Svenska Ägg, LRF Kött samt Esplundagrisen.

Sista dag att ansöka om att få pengar 2019 är den 22 mars. Läs mer om ansökningsförfarandet på bit.ly/2FS8oy7

Emma Sonesson
Emma Sonesson
Tel: 073-6504983
E-post: emma@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera