Womtorps Lantbruk blev årets mjölkbonde

Christina och Ulf Winblad som driver gården Womtorps Lantbruk har tilldelats priset Årets mjölkbonde 2019. Ett pris som varje år delas ut av VÄXA och LRF Konsult för att uppmärksamma duktiga mjölkföretagare.

Årets mjölkbonde heter Christina och Ulf Winblad. Tillsammans driver de gården Womtorps Lantbruk. Foto: Linda Grimstedt

Årets mjölkbonde har delats ut sedan 2012 och i år gick priset till Womtorps Lantbruk och familjen Winblad. 

– Väldigt roligt och överraskande! Det ger oss ännu mer energi att jobba vidare med de mål vi satt upp. Det är gemensamt arbetet inom familjen och med personalen som gjort det möjligt att nå dit vi befinner oss idag, säger Christina och Ulf Winblad, i ett pressmeddelande.

På gården som ligger i närheten av Eskilstuna, i Södermanlands Län, finns 320 mjölkkor som i snitt producerar 11 800 kg ECM per år.

– Att vara mjölkbonde är roligt, stimulerande och utmanande. För att lyckas måste man ha en stark drivkraft, jobba med tydliga mål och ta vara på gårdens resurser på rätt sätt, säger Christina och Ulf.

Förutom mjölkproduktion driver familjen även växtodling och entreprenadverksamhet.

Fakta: Motivering

Årets Mjölkbonde 2019 har med tydliga mål utvecklat ett mjölkföretag med uttalad bärkraft och med en vilja att hela tiden utmana sig som företagare. Med en sensationellt god djurhälsa och en förmåga att på bästa tänkbara sätt ta vara på gårdens resurser har man idag ett företag på en osedvanlig toppnivå.

Hög lyhördhet och en stark vilja att låta sig inspireras av rådgivare och kollegor har tillsammans med genomtänkta arbetsrutiner bidragit till det framgångsrika läget idag. Utvecklingsresan har trots nya utmaningar aldrig avstannat och detta har möjliggjorts med stöd av ett närmast unikt ledningsarbete på alla nivåer som även innefattar full delaktighet för hela personalstyrkan. Sammantaget har detta gjort företaget väl rustat för varje ytterligare steg i sin utveckling.

Biologi och teknik i samverkan med en tydlig målbild för utveckling inom många områden har tillskapat en helgjuten plattform som gett förmågan att under olika samhällsfaser kunna fånga nya möjligheter och systematiskt utveckla företaget till ett av de mest framgångsrika vi ser i landet idag.

Årets Mjölkbonde är även ett föredöme med sitt stora engagemang för svensk mjölkproduktion och sin hängivna delaktighet i den lokala bygdens utveckling.

Fakta: Årets Mjölkbonde

Delas ut årligen av VÄXA Sverige och LRF Konsult

Delades ut första gången 2012

Priset delas ut till en mjölkföretagare som på ett föredömligt sätt utvecklat sitt företag och bidragit till en utveckling inom mjölksektorn samt varit en förebild för andra.

Juryn består av oberoende personer med kompetens inom mjölkföretagande.

Priset delas ut i samband med utdelningen av Guldmedaljen i Stockholm den 8 april.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 05 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste