Axima blir återförsäljare för Krampe

Tyska Krampe är känt för sina högkvalitativa vagnar till lantbruk och entreprenad. Tidigare har företaget Farm Mac varit den enda återförsäljaren i Sverige, och nu går även Axima in och börjar sälja Krampes produkter.  

Tyska Krampe tillverkar ett brett utbud av vagnar för lantbruk och entreprenad. Nu utökar företaget sitt svenska återförsäljarnät genom ett samarbete med Axima AB. Foto: Krampe 

Samarbetet mellan Krampe och Axima är enligt det tyska företaget ett led i en ny strategi för exportmarknader, där man vill förstärka sin lokala närvaro för bättre kundkontakt.

Stabil grund 

Krampe har de senaste sju åren varit representerat i Sverige genom Farm Mac AB som har haft hand om försäljningen, och nu utökar man alltså sitt återförsäljarnätverk genom ett samarbete med maskinhandelskedjan Axima AB. På det här viset tror man från Krampes sida att man skapar en stabil grund för sin närvaro på den svenska marknaden.

Ökat behov

– Vi tror mycket på samarbetet med Krampe då de bygger högkvalitativa vagnar. I takt med en växande bygg- och lantbruksentreprenad i Sverige ser vi ett ökat behov av bra transportlösningar, säger Carl Lindell, vd på Axima AB i ett pressmeddelande.  

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera