Ny mjölk från Arla

Hälften svensk komjölk och hälften svensk havredryck. Det är Arlas nya produkt Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck.

Arlas nya Laktosfri mjölk - och havredryck innehåller mer protein och mindre kolhydrater och sockerarter än vanlig havredryck. Foto: Arla

– Vi är stolta över att få lansera den nya produktserien Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck. Produkten är utvecklad och producerad här i Sverige och genom att låta de naturliga råvarorna mjölk och havre samarbeta får vi en ny spännande produkt som är både god och näringsrik, helt utan artificiella tillsatser, säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk på Arla, i ett uttalande.

De tre nya produkterna; Original, Till kaffet och Choklad, tillhör en helt ny produktkategori för Arla. Enligt företaget kommer produkterna som ska bestå av hälften laktosfri mjölk och hälften havredryck att innehålla dubbelt så mycket protein som vanlig havredryck. Den ska också vara rik på kalcium och innehålla B12 och fosfor. Men har färre kolhydrater och färre sockerarter än vanlig havredryck.

Den nya drycken kommer att tillverkas på mejeriet i Linköping av svensk mjölk och svensk havre. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera