Ny mjölk från Arla

Hälften svensk komjölk och hälften svensk havredryck. Det är Arlas nya produkt Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck.

Arlas nya Laktosfri mjölk - och havredryck innehåller mer protein och mindre kolhydrater och sockerarter än vanlig havredryck. Foto: Arla

– Vi är stolta över att få lansera den nya produktserien Arla Laktosfri Mjölk- & Havredryck. Produkten är utvecklad och producerad här i Sverige och genom att låta de naturliga råvarorna mjölk och havre samarbeta får vi en ny spännande produkt som är både god och näringsrik, helt utan artificiella tillsatser, säger Kristina Hammerö, kategoriansvarig för mjölk på Arla, i ett uttalande.

De tre nya produkterna; Original, Till kaffet och Choklad, tillhör en helt ny produktkategori för Arla. Enligt företaget kommer produkterna som ska bestå av hälften laktosfri mjölk och hälften havredryck att innehålla dubbelt så mycket protein som vanlig havredryck. Den ska också vara rik på kalcium och innehålla B12 och fosfor. Men har färre kolhydrater och färre sockerarter än vanlig havredryck.

Den nya drycken kommer att tillverkas på mejeriet i Linköping av svensk mjölk och svensk havre. 

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera