Han föreslås som ny LRF-ordförande i Södermanland

Efter sex år kommer Margareta Malmquist att lämna sin roll som ordförande. Nu föreslår valberedningen hennes efterträdare.

Johan Lagerholm föreslås bli LRF Södermanlands nya ordförande. Foto: Växtråd

Margareta Malmquist väljer i år alltså att inte ställa upp till omval efter sex år som ordförande. Den som valberedningen föreslår ska bli hennes efterträdare är Johan Lagerholm.

Johan är i dagsläget vice ordförande för LRF Södermanland och jobbar som växtodlingsrådgivare på Växtråd. Han är 41 år gammal och driver Fyrö gård i Valla.  

Övriga förslag till nyval till regionstyrelsen är mjölkproducenten Sofie Hellberg, Övernäs, Gillberga.

Torsdagen den 14 mars håller LRF i Södermanland sin årsstämma, så då får vi se om medlemmarna går på valberedningens förslag.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Nya landsbygdsministern behöver tillföra tillit och dialog

En ny landsbygdsminister är på plats med uppdraget att jobba vidare med livsmedelsstrategin. När jag frågar mina medlemmar, lantbrukare och livsmedelsföretagen om de hittills har upplevt effekter och resultat från livsmedelsstrategin blir svaret att det har gått åt motsatt håll. Vad är det för fel som sker på vägen? I många fall är de uppsatta målen till branschens fördel. Men administration och byråkrati försvårar, kontrollavgifterna ökar och tilliten är mindre eller i princip noll enligt de lantbrukarne och företag som jag för dialog med.

Kommentera