Han föreslås som ny LRF-ordförande i Södermanland

Efter sex år kommer Margareta Malmquist att lämna sin roll som ordförande. Nu föreslår valberedningen hennes efterträdare.

Johan Lagerholm föreslås bli LRF Södermanlands nya ordförande. Foto: Växtråd

Margareta Malmquist väljer i år alltså att inte ställa upp till omval efter sex år som ordförande. Den som valberedningen föreslår ska bli hennes efterträdare är Johan Lagerholm.

Johan är i dagsläget vice ordförande för LRF Södermanland och jobbar som växtodlingsrådgivare på Växtråd. Han är 41 år gammal och driver Fyrö gård i Valla.  

Övriga förslag till nyval till regionstyrelsen är mjölkproducenten Sofie Hellberg, Övernäs, Gillberga.

Torsdagen den 14 mars håller LRF i Södermanland sin årsstämma, så då får vi se om medlemmarna går på valberedningens förslag.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 12 februari 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera