Hamburgerkedjan MAX bryter med djurens rätt

I onsdags berättade hamburgerkedjan MAX om sitt kommande samarbete med organisationen Djurens rätt. Efter hård kritik avbryts nu samarbetet.

MAX bryter nu samarbetet om en veganmärkning med Djurens Rätt. Foto: Mostphotos

Kritiken i sociala medier mot hamburgerkedjan har varit massiv sedan informationen om en veganmärkning från Djurens Rätt publicerades.

Enligt information till SVT Nyheter har nu MAX beslutat sig för att avbryta samarbetet:

”Vissa associationer runt organisationen bakom märkningen har lett till starka negativa reaktioner. Max Burgers väljer därför att inte införa veganmärkningen från Djurens Rätt.” meddelar en presstalesman för MAX till SVT Nyheter.

KLS Ugglarps är den största leverantören av kött som används till Max hamburgare. 

– Det som är viktigt för oss är att vi bara säljer svenskt kött och att vi står upp för det, och att vi tillsammans står upp för Sveriges lantbrukare. Sen kan jag inte uttala mig om vad andra företag gör, säger Jonas Tunestål, vd på KLS Ugglarps. 

Djurens Rätt kommenterar i ett pressmeddelande det avbrutna samarbetet enligt följande:

– Det är väldigt tråkigt att se att MAX låter en liten grupp med starka intressen styra det här beslutet. Vi kan se att reaktionerna de har fått i sociala medier är samordnade, det är ett drev som MAX nu tyvärr viker sig för, säger Moa Richter Hagert, kommunikationsansvarig på Djurens Rätt.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 08 mars 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste