Bättre service med utökat samarbete

Bättre tillgänglighet på insatsvaror under växtodlingssäsongen är syftet med det nya utökade samarbetet mellan Lantmännen och Granngården.

Peter Annas, växtodlingschef på Lantmännen, är positiv till det utökande samarbetet mellan Lantmännen och Granngården som ska öka tillgängligheten på bland annat växtskydd och plast under växtodlingssäsongen. Foto: Lantmännen

Granngården är sedan tidigare återförsäljare av Lantmännens produkter, men den nya satsningen innebär ett bredare sortiment och samarbeten inom nya områden. Under 2019 kommer bland annat kommer Granngårdens anläggningar i Enköping, Falkenberg, Hemse och Karlskrona hantera utlämning av växtskydd åt Lantmännen.

– Genom att Granngårdens butiker kan hålla lager av våra produkter ökar vi servicen till kunderna. Granngården har generösa öppettider och lantbrukare kan under säsong beställa växtskydd av sin Lantmännensäljare och sedan snabbt och smidigt hämta ut beställningen i Granngårdens butik. För Lantmännen är en hög servicegrad mycket viktig och tack vare ett utökat samarbete med Granngården möjliggör vi ännu bättre tillgänglighet till våra produkter för lantbrukarna, säger Peter Annas, växtodlingschef på Lantmännen, i ett pressmeddelande.

Plast, nät och garn

Granngårdens butiker i Bollnäs, Kungsgården, Skellefteå, Uddevalla, Vimmerby, Växjö, Enköping, Falkenberg, Hemse och Karlskrona kommer även ha ett buffertlager av plast, nät och garn.

– Vi börjar satsningen i tio utvalda butiker, men vår målsättning är att utvalda produkter till lantbrukaren ska bli tillgängliga i fler butiker samt i vår e-handel på sikt. Med våra ägare Fellskjøpet, som är ledande på marknaden för lantbruk i Norge, har vi tillsammans en unik fackkunskap som kommer den svenska lantbrukaren väl till gagn under åren som kommer, säger Olof Fransson, Landschef/vd Granngården.

Satsning på digitalisering

Lantmännen och norska Felleskjøpet, som äger Granngården, har i dag flera samarbeten igång, bland annat gällande digitalisering och utveckling av lantbruksnära tjänster.

– Utöver ökad servicegrad till lantbrukarna innebär de nya samarbetsområdena att vi stärker vårt samarbete med Felleskjøpet vilket är strategiskt viktigt för framtiden, säger Peter Annas.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 11 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste