Nej till avtal om Brexit

Under tisdagskvällen röstade Storbritanniens Parlament nej till premiärminister Theresa Mays utträdesavtal med EU. Förslaget röstades ner med 391 mot 242 röster.

Det brittiska parlamentet röstade under tisdagen ner premiärminister Theresa Mays utträdesavtal med EU. Foto: Thinkstock

Utträdesavtalet som Theresa May förhandlat fram med EU skulle ha börjat gälla den 29 mars, då Storbritannien planerar att lämna EU. Eftersom förslaget röstades ner kommer man under onsdagskvällen att anordna en ny omröstning om att lämna EU utan ett avtal. Röstas även detta alternativ ner av Storbritanniens parlament kommer en omröstning om att skjuta fram datumet för Brexit ta plats, troligtvis redan under torsdagen, skriver Sveriges Radio.  

– I kväll lägger vi fram en motion om det här huset vill lämna EU utan ett avtal den 29 mars. Om det här parlamentet röstar om att vi ska lämna utan avtal den 29 mars kommer det att vara regeringens politik. Om underhuset inte röstar på det kommer vi på torsdag att lägga fram en omröstning om att förlänga förhandlingstiden, sade Theresa May, enligt Sverige Radio.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste