Ny certifiering för hästverksamheter

Nu introducerar LRF Häst och Hästnäringens Nationella Stiftelse, HNS, ett nytt certifieringssystem för hästverksamheter.

Lotta Folkesson, ordförande i LRF Häst och ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse, hoppas att många hästföretagare kommer ansluta sig till den nya certifieringen Kvalitetsmärkt Hästverksamhet. Foto: LRF

Enligt LRF har det länge funnits en efterfrågan på en oberoende granskning av den som driver hästföretag, vilket nu har resulterat i den nya märkningen Kvalitetsmärkt Hästverksamhet. Märkningen har LRF Häst och HNS tagit fram tillsammans med andra organisationer och företagsrepresentanter inom hästnäringen

– Det här är en viktig milstolpe för LRF Häst. Att kunna erbjuda en kvalitetsmärkning till våra hästföretagare känns verkligen bra, eftersom den här certifieringen är öppen oavsett vilken typ av hästverksamhet du driver. Det är här ett sätt att kunna visa att man är professionell i sin verksamhet och min förhoppning är att det kommer att locka många anslutna hästföretagare, säger Lotta Folkesson, ordförande i LRF Häst och ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse, i ett pressmeddelande.

Det är SMAK Certifiering som kommer utfärda certifikat och genomför revisionerna. Certifieringen är frivillig, och kostnaden är från 2 500 kronor per år beroende på verksamhetens storlek. Parallellt med märkningen för hästverksamheter har man även tagit fram en märkning för Kvalitetsmärkt Hästgymnasium.

Mer information hittar du här. 

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 13 mars 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste

Laglöst agerande hotar kolets kretslopp

Sociala medier i all ära. Verkligen. Men det som sprids där med hjälp av en snabb knapptryckning – ja, ibland blir man ju faktiskt orolig på riktigt. Jag undrar ofta om källkritik är någonting som försvinner så fort man läser något på internet, som kan vara skrivet av vem som helst, när som helst och framförallt med vilken skev agenda som helst. Bilder, filmer och påståenden delas hej vilt utan minsta tvekan över sanningshalten. För allting som någon annat har delat är ju sant, eller hur? 

Kommentera