Kubota ingår samarbete för större traktorer

För att tillverka traktorer med effekter på 200 hästkrafter och uppåt har kubota ingått ett avtal med Kanadensiska Buhler Industries, företaget bakom traktormärket Versatile.

Versatiles nya traktorserie Nemesis, med effekter på 175-210 hästkrafter, lanserades på lantbruksmässan SIMA i Paris tidigare i år. Om Kubotas nya traktorserie, som ska byggas i samma fabrik, också kommer likna Versatiles traktorer återstår att se vid lanseringen senare i år. Foto: Versatile 

Det har länge spekulerats i att Kubota skulle köpa upp någon av de europeiska traktortillverkarna för att snabbare kunna tillverka stora traktorer. Nu har man, något överraskande, ingått ett avtal med Buhler Industries för att ta fram en ny traktorserie i de övre effektklasserna. Detta skriver lantbrukstidningen Profi UK.

Efter lanseringen 

Den nya Kubota-serien ska enligt tidningen byggas i Versatiles fabrik i kanadensiska Winnipeg. Det som står klart är att det rör sig om större traktorer än den nuvarande franskbyggda toppmodellen M7002 med 175 hästkrafter. Modellbeteckningar, effekter och andra specifikationer kommer enligt profi UK avslöjas först efter lanseringen av traktorserien i USA och Kanada, något som väntas ske under andra halvåret 2019.

I Europa

Nyheten om samarbetet med Kubota kommer strax efter lanseringen av Versatiles nya modellserie Nemesis, med effekter på 175–210 hästkrafter. Om det är en ren tillfällighet är dock vårt att säga enligt Profi UK som även spekulerar i, om de nya Kubota-traktorerna kommer visas i Europa i samband med lantbruksmässan Agritechnica i november.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 18 mars 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste