Coop lanserar svenskt naturbeteskött

Från och med april kommer Coop att sälja ett nytt sortiment med svenskt naturbeteskött under eget varumärke.

Coops egna naturbeteskött kommer att finnas till försäljning med start i vecka 15. Exempel på produkter är bland annat entrecote, oxfilé, rostas, nötfärs, hamburgare och grytstek. Foto: Coop

– Vi är väldigt glada över att kunna erbjuda svenskt naturbeteskött i alla Coops butiker. Köttet håller en hög kvalitet och lantbrukaren får extra betalt för att djuren vårdar den biologiska mångfalden när de håller dessa viktiga marker öppna, säger Majsan Pense, kategorichef för kött på Coop, i ett pressmeddelande.

Köttet kommet att vara certifierat och följa reglerna enligt märkningen Svenskt Sigill Naturbeteskött.

Viktigt bete

Naturbetesmarker är områden som är hem för många insekter, växter och fåglar. Det är mark som är magra och därför inte passar för odling. För att markerna inte ska växa igen är det viktigt att de betas av djur.

Nötkreaturens bete i naturbetesmarken är en förutsättning för ett rikt växt- och djurliv i jordbrukslandskapet, säger Håkan Wirtén, Generalsekreterare, Världsnaturfonden WWF.

Dubbel nytta

Konsumentföreningen Stockholm (KfS) har nyligen startat ett treårigt projekt tillsammans med WWF för att öka arealen naturbetesmark i Roslagen.

– Genom detta projekt bidrar vi också till att få ut mer naturbeteskött till Coops butiker. På så vis gör vi nytta för planeten och för våra medlemmar, säger Lars Ericson, vd för KfS.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 27 mars 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste