Hon föreslås till LRFs riksförbundsstyrelse

Lantmästare Mikaela Johnsson från Ljungby föreslås som ny ledamot i LRFs riksförbundsstyrelse.

– Vi har en låg klimatpåverkan jämfört med övriga Europa som vi måste förklara för både konsumenter och politiker. Jordbruksverksamhet kommer alltid att ha en viss miljöpåverkan, men det får inte hindra oss från att prioritera livsmedelsproduktionen i Sverige, säger 36-åriga Mikaela Johnsson, som föreslås till LRFs riksförbundsstyrelse. Foto: Werthers Foto

Vid stämman i maj föreslås Mikaela Johnsson ersätta Sara Helgestrand som inte ställer upp på omval. I dagsläget är Mikaela vice ordförande i LRF Sydosts regionstyrelse, något hon även fortsättningsvis kommer att vara.

– Jag hoppas kunna bidra med den stora bredd av frågor som vi inom LRF Sydost arbetar med. Företagarfrågor, äganderätt, vattenproblematiken och klimatfrågan är det som känns viktigast att arbeta med, säger Mikaela Johnsson, i ett uttalande.

Flera ben

Hon driver i dag familjeföretaget Åsgårds lantbruk med sin man Christian och deras anställda. På gården i småländska Ljungby har de 250 suggor, 400 slaktgrisplatser samt ett vilthägn med dovhjort och mufflon. Till gården hör 190 hektar åker och vall samt 400 hektar skogsmark. Att ha många ben att stå på är viktigt i företaget tycker Mikaela.

Konkurrenskraft och vatten

Bättre förutsättningar och konkurrenskraft är ämnen som hon tycker är viktiga att jobba med.

– Det är viktigt att vi kan tjäna pengar på vårt företagande inom lantbruket. Våra förutsättningar styrs av politikerna och då är det viktigt att besluten tas på vetenskapliga grunder.

Att jobba med att lösa vattenfrågan, både när det finns för mycket och för lite vattem, ser hon också som en prioritering.

Mikaela har förutom rollen som vice-ordförande i LRF Sydost ett par andra förtroendeuppdrag i form av ledamot i Lagans vattenråd och Sveriges Livsvinsproducenter.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 03 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste