Jordbruksverket vill främja kortare livsmedelskedjor

För att utveckla kortare livsmedelskedjor och lokala marknader utlyser nu Jordbruksverket 14 miljoner kronor till nya informationsprojekt riktade mot råvaruproducenter och förädlare.  

Jordbruksverket utlyser 14 miljoner för att gynna projekt som ska ge kortare livsmedelskedjor. Foto: Carolina Wahlberg

Pengarna kan enligt Jordbruksverket exempelvis tilldelas projekt som har fokus på nya affärsmöjligheter och trender, kunskapshöjande insatser inom korta livsmedelskedjor, logistiska lösningar och främjande av ett lokalt nätverk. Korta livsmedelskedjor innebär att det endast får vara en mellanhand mellan jordbrukare och konsument.

– Vi behöver öka produktionen av närproducerade livsmedel och konsumenter måste också lättare hitta till producenter för att korta ner livsmedelskedjan. Pengarna i denna utlysning ska bidra till att råvaruproducenter och förädlare ska få praktiska exempel och ökad kunskap genom demonstrationer eller information för att i längden utveckla korta livsmedelskedjor, säger Rebecca Hymnelius på Jordbruksverket, i ett pressmeddelande.

Bland annat myndigheter, kommuner, landsting, regioner, föreningar, andra organisationer och företag som ordnar demonstrationer och informationsåtgärder kan ansöka om stödet. Ansökan är öppen mellan 12 april och 12 juni 2019.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 49
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 12 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste