AB Kranlyft tar över Magni i Sverige

AB Kranlyft har köpt Vänermaskin AB och tar därmed även över agenturen för Magni Telescopic Handlers i Sverige.

AB Kranlyft tar över agenturen för Magni i Sverige från Vänermaskin AB. Foto: Kranlyft

Den femte april tog AB Kranlyft, som bland annat är generalagent för Maeda minikranar i Sverige, över Vänermaskins verksamhet på den svenska marknaden och blir därmed ny svensk generalagent för de italienska teleskoplastarna på den svenska marknaden.

Gustav Knutsson, Vänermaskin AB, introducerade de italienska teleskoplastarna i Sverige 2015 och nu lämnar han över till AB Kranlyft. 

– Med AB Kranlyft som ny ägare får Magni chans att växa ytterligare på den svenska marknaden med både eftermarknad och försäljning, kommenterar Gustav Knutsson, Vänermaskin AB, som 2015 introducerade de italienska maskinerna på den svenska marknaden.

Han kommer att följa med över till AB Kranlyft och arbeta vidare främst med försäljning från Grästorp, där Vänermaskin varit etablerade sedan ett par år tillbaka.

– Vi kommer att flytta till en ny lokal som ligger på andra sidan vägen från vår nuvarande anläggning. Utrustning av nya maskiner kommer ske från AB Kranlyfts anläggning i Mölnlycke, förklarar Gustav Knutsson.

– Med Magni Telescopic Handlers har vi ytterligare ett starkt varumärke ombord. Deras innovativa produkter passar vårt befintliga sortiment och våra marknadsmål perfekt. Vi siktar härmed på att stärka vår position som den ledande distributören av specialkranar och fortsatt möta den ökande efterfrågan från våra kunder, kommenterar Jonas Gadolin, teknisk chef på Kranlyft Group, i ett pressmeddelande.

– Magni är en ideal partner för oss på Kranlyft Group och vi är övertygade om att deras sortiment kommer att bli ett välkommet tillskott i vår maskinportfölj. Genom att ingå ett långsiktigt samarbete med Magni ges vi möjligheten att erbjuda ytterligare ett segment av oerhört produktiva maskiner och samtidigt hålla oss sanna till våra kärnvärden, kommenterar Jurgen Vater, VD för Kranlyft Group.

Magni erbjuder idag över 40 modeller med en lyfthöjd upp till 46 meter och en lyftkapacitet som varierar från 0,2–50 ton.

AB Kranlyft är sedan tidigare generalagent för Maeda minikranar och aluminiumkranar från tyska Klaas.

 

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste