Nu kan du söka krisstöd

Idag öppnar Jordbruksverket tjänsten för ansökan om krisstöd.

Från och med i dag går det att ansöka om krisstöd från Jordbruksverket. Sista ansökningsdag är den 20 maj. Foto: Carolina Wahlberg

Jordbruksaktuellt har testat Jordbruksverkets tjänst för ansökan om krisstöd. För dig som fick gårdsstöd 2018 är ansökan enkel och genomförs på ett par minuter. Du behöver bara ange ditt kundnummer hos länsstyrelsen, kryssa i några rutor angående vilka stöd du söker samt intyga att lämnade uppgifter är korrekta. 

Ett krav för att kunna ansökan är att du som söker har Bank-ID.

Hela ansökan tog mindre än två minuter att genomföra. En kopia på ansökan levererades direkt via e-post.

Sista dag att söka än den 20 maj. Enligt Jordbruksverket kommer, under förutsättning att ansökansperioden inte förändras, utbetalningarna att påbörjas den 5 juli 2019.

Minsta belopp för utbetalning är 1000 kr.

Här kan du läsa mer och ansöka om årets krisstöd. 

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 15 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste

Jordbruk är mer än förenklade val

Vi producerar ägg hemma på gården. Vi har 14 höns. Eller, det är inte riktigt sant, för ganska många av dem är ju tuppar. Och fyra av dem är faktiskt ankor om man nu skall vara lite petig. Ankor är som höns men värper lite sämre, och äter lite mer. Det känns fantastiskt bra att gå ut och plocka egna ägg till frukost. Eller att föda upp dem på matrester. Jag tror att våra höns har det ganska bra. Men efter några år som äggproducent kan jag också se några svagheter med den småskaliga produktionsinriktningen vi valt.

Kommentera