Robocut RC56 och RC75 med mer muskler

På årets MaskinExpo lanserar Närlant nya kraftfullare redskapsbärarna Robocut RC56 och RC75. Maskinerna är utrustade med ny teknik och har effekter som följer modellbeteckningarna.

Närlant visar upp nya redskapsbärarna Robocut RC56 och RC75 på årets MaskinExpo. Foto: Närlant

De nya modellerna av redskapsbäraren från McConnel är utrustade med dieselmotorer från Hatz. Redskapen är HVO-kompatibla och under nästa år kommer de även komma med steg V-motorer som alternativ. De har även utrustats med större tank, och bränsleekonomin ska ha förbättrats.

– Maskinerna har helt inneslutna motorer, ett tilltalande chassi och är försedda med LED-belysning både fram och bak. Den låga tyngdpunkten gör att maskinerna klarar lutningar på upp till 55 grader, beroende på vilka band som är monterade, förklarar Anders Nilsson på Närlant Import AB, i ett pressmeddelande.

Maskinerna har även en integrerad laddare till fjärrkontrollens batteri, vilket ger bättre tillgänglighet, snabbare byte och kortare driftsstopp. Fjärrkontrollen har en räckvidd på ungefär 150 meter.

– En tydlig LCD-display på fjärkontollen ger operatören uppgifter om bland annat motorvarv, vattentemperatur, effektförbrukning och flytlägesstatus, säger Anders.

Som standard har redskapsbärarna en självrenande reversibel fläkt och är utrustade med två extra hydraulfunktioner. Med slagklippare finns modellerna i 1,3, 1,6 och 1,9 meters arbetsbredd.

Isabella Odmark
Isabella Odmark
Tel: 019-16 61 30
E-post: isabella@ja.se

 

Artikeln publicerades torsdag den 18 april 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste