Styckmästaren Benny Granqvist utsedd till ”årets butcher”

Scans egen styckmästare, mannen bakom produktserien ”styckmästarens utvalda”, har blivit utnämnd till årets slaktare i The Butcher Prize.

Benny Granqvist, styckmästare på Scan, har blivit utsedd till årets butcher på grund av sitt stora engagemang och passion för högkvalitativt kött. Foto: Scan 

– Det är verkligen en stor ära att bli utsedd till årets Butcher! Jag är stolt över mitt yrke och känner ett enormt intresse och engagemang för svenskt kött och alla de kvaliteter som kommer med det. Det känns väldigt roligt att detta uppmärksammats och till och med tilldelats ett pris, säger Benny Granqvist, styckmästare för koncernen HKScan i ett pressmeddelande.

Juryns motivering 

Juryns motivering lyder såhär:

”Vi tycker att Benny är en otroligt värdig vinnare av vårt pris! Han når ut med sin kunskap till många, hjälper en stor industri att kännas mer mänsklig och kan med sin enorma passion fortsätta att inspirera och förhoppningsvis sprida sin kunskap till både restauranger, butiker och privatpersoner.

Benny håller regelbundet i utbildningar och besöker mässor och butiker där han bjuder på sin kunskap. Han är ett välkänt namn inom restaurangvärlden, vilket lett till att han har fått uppdraget att handplocka och välja ut extra fina styckdetaljer från Scans sortiment till några av landets främsta köttrestauranger. Han har även varit delaktig i arbetet bakom Scans stora digitala köttguide som innehåller kunskap om både styckdetaljer, djurslag och tillagning. Under 2018 lanserade Scan konceptet ”Styckmästarens utvalda” och även där var Benny engagerad i arbetet med att välja ut rätt styckdetaljer av nöt och lamm. Produktserien, som finns hos ICA, Coop, Axfood och Bergendahls, vill inspirera och skapa matglädje kring vårt svenska kött och vänder sig till både professionella och hemmakockar.”

Knep titeln

I kampen om förstaplatsen till The Butcher Prize knep Benny Granqvist titeln före Karolina Wilczynska (Rosa Skattlådan) och Göran Svartengren (Restaurang Svartengrens) som var de andra två finalisterna.

Om "The Butcher Prize": 

The Butcher Prize är ett pris som skapats av Lively Wines och Schwarz Wein i syfte att lyfta yrkespersoner och företag som arbetar med kött och samtidigt främjar en mer hållbar köttkonsumtion.

Förhoppningen är också att kunna visa på all den kunskap som finns runt om i Sverige och prisa de som genom sitt hantverk lyckas inspirera och förändra vår köttkonsumtion.

I juryn för tävlingen sitter krögaren och kändiskocken Christian Hellberg, matjournalisten Tove Oscarsson Henckel och Henning Kvick, köttkunnig färskvaruspecialist hos grossisten Menigo och författare till boken ”Meat cravings”.

Källa: Scan 

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 26 april 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera