Miljövänligare förpackningar

I år kommer Arla att byta ut den fossila plasten mot växtbaserad plast i sina produkter. Det rör sig om över en miljard förpackningar på alla Arlas europeiska marknader.

Som ett steg mot sitt hållbarhetsmål byter Arla ut den fossila plasten mot växtbaserad i dessa förpackningar. Foto: Arla

Steget beskrivs som företagets största förpackningsförbättrings någonsin. Och är en del av Arlas hållbarhetsmål, att senast år 2045 producera mjölk med netto noll klimatavtryck. I hållbarhetsmålet är delmålet att klimatpåverkan från förpackningarna ska minska med 30 procent fram till 2030, jämfört med 2015. 2022 ska Arlas förpackningsmaterial vara 100 procent återvinningsbart.

Det första steget är alltså att byta ut den fossila plasten i grädd-, mjölk och filförpackningarna till växtbaserad plast.

– När vi tar bort den fossila plasten i hela vårt bassortiment i Sverige så varken ser eller känner konsumenten skillnad men det kommer göra skillnad för klimatet, säger Ann Freudenthal ansvarig för hållbarhetskommunikation på Arla Sverige, i ett uttalande.

I Sverige handlar det om 230 miljoner förpackningar som får nytt material. Vilket innebär en minskning med ungefär 960 ton koldioxidutsläpp.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 07 maj 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste

Framtiden bestäms här och nu – i alla fall till viss del

Krönika: Barn, kommer ni ihåg när vi flög utomlands på semestern? Detta kan mycket väl bli en fråga som ställs när familjen sitter framför datorn och kollar på semesterbilder i framtiden. Pandemins effekter på våra vanor kommer att få långtgående konsekvenser. Semesterresorna är bara en del av allt som ställs i ny dager. I den nya världen efter Covid 19 kanske det inte är möjligt att förflytta sig lika enkelt och billigt som förr i världen. Vill konsumenterna ens tillbaka till hur det var tidigare? Vad blir det nya normala och vad har detta med Sveriges gröna näringar att göra?

 

Kommentera