Swedish Agro Machinery slår upp portarna I Skurup

Efter en rekordsnabb byggtid på 457 dagar står nu Swedish Agro Machinerys nya huvudsäte i skånska Skurup färdigt. Anläggningens närmare 7 000 kvadratmeter inrymmer både verkstad, kontor, showroom och ett nordiskt centrallager för reservdelar.

Den tredje etappen av bygget i skånska Skurup är nu klar och den närmare 7 000 kvadratmeter stora anläggningen med verkstad, kontor, showroom och reservdelslager står nu färdig. Foto: Swedish Agro Machinery 

Den nya anläggningen i Skurup har byggts i tre etapper, och reservdelslager samt verkstad stod färdiga redan under hösten 2018. Nu har även den sista etappen med 2 340 kvadratmeter av kontor, showroom, butik, konferensrum, omklädningsrum och personalmatsal färdigställts, och även säljare från systerbolaget Swedish Agro huserar på anläggningen.

Otroligt nöjda

björn Pettersson, vd för Swedish Agro Machinery är mycket nöjd med den färdiga anläggningen som han hoppas kan bli en samlingsplats för Sveriges lantbrukare. Foto: Swedish Agro Machinery 

– Vi är otroligt nöjda med byggnaden där vi kombinerar lokal anläggning med nordiskt reservdelslager och huvudkontor. Det är både kostnadseffektivt att samla alla delar i en byggnad och sedan har vi stort utbyte av varandra i huset, säger Björn Pettersson som är vd på Swedish Agro Machinery i ett pressmeddelande.

Ända sedan grundandet av Swedish Agro Machinery får tre år sedan har målet varit att bygga huvudkontor och reservdelslager i Skåne, och när man fick köpa fyra hektar mark av Skurups kommun föll bitarna på plats.   

Strategiskt bra plats

– Skurup är en strategiskt bra plats för oss. Förutom att vi är i ett lantbruksdistrikt så är vi också nära flyg och kontinenten. Kommunen har varit otroligt positiv till vår satsning här och dessutom använde vi det lokala byggbolaget HL Bygg som har levererat över förväntan. Att bygga en sådan här anläggning på 15 månader är ett tufft tidsschema, säger Björn.

Lokalerna och tomten är enligt Swedish Agro Machinery tillräckligt stora för att kunna utbilda servicetekniker och säljare inom många områden i Sverige, istället för att skicka personalen utomlands. Det finns även möjlighet att ta emot kunder från hela landet till anläggningen för att visa de senaste maskinerna.

En samlingsplats

– Vi hoppas att vår anläggning ska bli en samlingsplats för Sveriges lantbrukare. Vi har en stor samlingssal med den senaste tekniken och plats för 100 ätande gäster med tillhörande uppvärmningskök och vi ser gärna att lantbruksrelaterade föreningar och företag vill utnyttja detta, säger Björn.

I anläggningens nybyggda showroom kan kunder och besökare titta och känna på Claas produktutbud. Foto: Swedish Agro Machinery 

Den nya anläggningen utgör bara hälften av den yta som Swedish Agro Machinery förfogar över. De resterande två hektaren är tänkta att användas för att köra och utforska maskiner utan att trängas med annan trafik på allmän väg.

– Drömmen är att i framtiden kunna etablera vall på fältet så att vi kan visa upp Claas stora vallprogram i direkt anslutning till vår anläggning, avslutar Björn.

Swedish Agro Machinery håller öppet hus på anläggningen den 16 maj för den som är nyfiken.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 10 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste