De är Årets Fårföretag

Under Svenska Fåravelsförbundets stämma utsågs traditionsenligt Årets Fårföretag. I år vann Jeanette och Kristian Carlsson på Öströö Fårfarm.

Kristian Carlsson har tillsammans med sin fru Jeanette utsetts till Årets Fårföretag. Foto: Björn Schubert

Jeanette och Kristian Carlsson började med 30 Gotlandstackor 1987 och i dag har de utökat till 550 Gotlandstackor. Gården har varit ekologisk sedan 1990, två år senare startade de en egen gårdsbutik och 2001 byggde de ett eget slakteri.

Läs mer: Destination fårfarm

På gården satsar de även stort på besöksverksamhet och driver bland annat lammsafari på gården. Varje år tar de emot 50 000 besökare.

Med följande motivering har Öströö Fårfarm utsetts till Årets Fårföretag:

Jeanette och Kristian Carlsson har skapat och driver Öströö Fårfarm. Företaget Öströö Fårfarm bedriver verksamhet runt gårdens får och lamm, vilket är företagets huvudnäring. Öströö Fårfarm är ett företag av rang som har varit aktivt sedan 1987 år. Företagets omsättning har ökat år från år och genererat vinst. Jeanette och Kristian har visat på drivkraft och mod då de helhjärtat satsat på sin verksamhet, företaget har i dag även ett tiotal anställda inom företaget. Öströö Fårfarm har gjort medvetna satsningar där alla möjligheter med konsumentperspektivet i fokus har tagits tillvara. Konceptet som Öströö Fårfarm arbetar med är i stora delar applicerbart för många andra fårföretag, och kan ses som förebild för lönsamt fårföretagande. Fårsverige kan vara stolta över entreprenörer som Jeanette och Christian Karlsson på Öströö Fårfarm.

Priset Årets Fårföretag är Svenska Fåravelsförbundets hederspris. Priset delas ut till ett företag som ”gått före och visar vägar att lyckas, i stort eller smått.” De nominerade utses av landets lokal- och rasföreningar och vinnaren koras av Fåravelsförbundets styrelse.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 13 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste