Ny spannmålsanläggning invigd

Lantmännen har invigt en ny spannmålsanläggning i uppländska Hargshamn. I samband med det tog man även emot den första spannmålsleveransen från en gård i Gimo.

Invigning av den nya spannmålsmottagningen i Hargshamn. Foto: Lantmännen

Den nya anläggningen i Hargshamn invigdes den 16 maj. Uppland och Mälardalen har många spannmålsodlare och är därmed en viktig region för Lantmännen och svenskt lantbruk i stort.

– Satsningen i Hargshamn är en strategiskt långsiktig investering som är betydelsefull för att förbättra möjligheten till vidareutvecklingen av spannmålsodlingen i norra Mälarområdet. I Hargshamn har vi möjlighet att effektivt hantera stora volymer av spannmål som skapar goda förutsättningar för en lönsammare spannmålsodling och en starkare spannmålsaffär över tid, säger Per Olof Nyman, Lantmännens vd och koncernchef, i ett pressmeddelande.

Den nya anläggningen kommer att bli en av Lantmännens viktigaste exporthamnar. Foto: Lantmännen 

Spannmålsanläggningen i Hargshamn kommer att ha både tork- och lagringskapacitet och tillgång till en bra hamn och blir därmed en viktig pusselbit i Lantmännens exportarbete.

– Hamnen i Hargshamn kommer att ha möjligheter att lasta större fartyg och kommer därmed att bli en av Lantmännens viktigaste exporthamnar, säger Per Olof Nyman.

Den nya spannmålsmottagningen i Hargshamn är en av tre anläggningar som ska ersätta anläggningen i Kungsängen i centrala Uppsala. De två andra anläggningarna i Örsunsbro och i Uppsala öppnar till skörd 2019 och 2020.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 17 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste