Deutz Fahr lanserar ny krigare

Traktorerna i Warrior-versionen från Deutz Fahr är populära bland lantbrukare i hela Europa. Till de två befintliga modellerna kommer nu en tredje med 215 hästkrafter och steg V-motor.

Med den nya 6215 TTV Warrior kombinerar Deutz Fahr hög effektivitet med en unik och kompakt design.
Foto: Deutz Fahr

Med modellerna 9340 TTV och 7250 TTV har stridskostymen hittills varit förbehållen Deutz Fahrs största traktorer, men nu kommer alltså även en mellanstor 6215 TTV med svart krigsmålning.

Deutz Fahr 6215 TTV Warrior är svartlackerad och är bland annat utrustad med en kraftfull sexcylindrig steg V-motor från Deutz. Traktorns avgasrör har ett skydd i rostfritt stål, vilket enligt Deutz Fahr ger en unik look.

Hög dragkraft

Den steglösa transmission möjliggör en maximal hastighet på 50 kilometer i timmen samtidigt som den ger hög dragkraft vid låga motorvarv. På så vis sänks både bränsle- och AdBlue-förbrukningen,skriver Deutz Fahr i ett pressmeddelande.

Som tillval finns upp till sju elektriskt styrda hydrauluttag; fem i traktorns bakände och två i fram­änden. Dessutom finns en lastkännande hydraulpump med en maximalt flöde på 160 liter per minut.

Trepunktslyften lyfter hela 10 000 kilo, och i kombination med frontlyften som lyfter 5 480 kilo är 6215 TTV en bra allroundtraktor enligt Deutz Fahr.

Traktorn bemästrar alla arbetsuppgifter på ett effektivt sätt tack vare de fyra PTO-hastigheterna 540, 540eco, 1000 och 1000eco.

Bra komfort

Hytten har enligt tillverkaren hög komfort, och tillsammans med den fjädrade framaxeln och en svängradie på 52 grader kompletteras den smidiga maskinen ytterligare.

De nya modellerna är dessutom utrustade med ett Warrior LED-ljuspaket, Evolution Active komfortstol, automatisk luftkonditionering och en svart Deutz Fahr golvmatta. För den som vill haenWarrior-modell men inte gillar svart erbjuder Deutz Fahr dessa traktorer även i grönt.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 22 maj 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste