Digital lantbruks­tävling på ­Agritechnica

Under den stora internationella lantbruksmässan Agritechnica i Hannover den 10-16 november i år kommer eliten i dataspelet Farming Simulator göra upp i en turnering. Vinstsumman är motsvarande drygt 120 000 kronor. 

 

I år får återigen några av världen bästa ”databönder” göra upp i spelet Farming Simulator under lantbruksmässan Agritechnica.
 Foto: Farming Simulator


Farming Simulator är ett dataspel med över en miljon användare världen över som bedriver lantbruk i cyberrymden. 2017 tävlades det för första gången i spelet under lantbruksmässan Agritechnica, och i år är det dags igen,rapporterar den tyska lantbrukstidningen Profi. 

Stora finalen 

Undertävlingen i ”Pavlijong 32” på mässan tävlar deltagarna inte bara om prispengarna där, utan också om poäng för den stora finalen i Farming Simulator år 2020. 

Redan 2017 väckte live-tävlingen, som gick ut på att pressa 20 rundbalar och stapla dessa på en balvagn, stor intresse. 
 

Finalen av Turneringen ”Farming Simulator League” går av stapeln under Agritechnica 2020, och då är prispotten över en miljon kronor till det vinnande laget. 

Hela paviljongen 

Enligt tidningen Profi är i år hela Paviljong 32 dedikerad till e-sport med mer plats för publik och även en VIP-läktare för inbjudna gäster. Fans av dataspelet Farming Simulator kommer ha chansen att vinna prissuman om motsvarande drygt 120 000 konor – och möta nya utmaningar. 

Utöver prispengarna kan lagen också vinna så kallade ”Circuit-points”, som hjälper de att komma till finalen i ”Farming Simulator League”. Där tävlar de 16 bästa lagen i världen i finalen år 2020, och prissumman är över en miljon kronor.

Björn Schubert
Björn Schubert
Tel: 070-683 94 62
E-post: bjorn.s@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 10 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste