Case IH får ytterligare en samarbetspartner i Skåne

Joakim Alvarsson har varit ansvarig och varit med och byggt upp Söderberg & Haaks anläggning i Ekeby. Nu tar han över verksamheten med sitt företag Agrizon Maskin AB.

Joakim Alvarsson har tagit över Söderberg & Haaks anläggning i Ekeby, skåne under eget företagsnamn Agrizon Maskin AB. Foto: Agrizon Maskin AB

– När Söderberg & Haak gick ut med att de skulle avyttra och minska ner antalet anläggningar, fick jag frågan och då började våra diskussioner. När det är sådana stora affärer är det inget man kommer överens om på en dag. Det blir förhandlingar om att ge och ta i olika delar innan man kommer fram till en lösning, säger Joakim Alvarsson och fortsätter:

– Vi känner kunderna väl i området och ser potentialen framåt. Med bra produkter, bra personal har vi goda förutsättningar i området.

Förnyat sortiment

Den tidigare ägaren Söderberg & Haak sålde traktorer av märket Deutz-Fahr men sedan Joakim Alvarsson tog över den 1 juni har en del förändringar gjorts och av olika skäl.

– Case IH är en stark leverantör när det gäller traktorer och skördetröskor och tillsammans med redskapsprogrammet från Söderberg & Haak; Krone på vallsidan, Amazone på växtskydd, gödning och jordbearbetning samt Dal-bo på jordbearbetning, har vi en väldigt fin portfölj. Vi kan tilltala väldigt många kunder och kan bli helhetsleverantörer till väldigt många, säger Joakim och fortsätter:

– Närområdet har många segment på gårdar, från mindre djurgårdar och familjejordbruk till stora driftenheter som efterfrågar det som företaget numera kan erbjuda. Några av produkterna vi saknat tidigare är traktorer över 350hk samt tröskor i 30-40 fots klassen.

Redskapen blir kvar  

Även om nya maskiner kommer att rulla in på anläggningen kommer Söderberg & Haaks redskapsprogram alltså att vara kvar.

– Söderberg & Haak är marknadsledande och har ett mycket bra redskapsprogram. Vi kommer att ha ett väldigt fint samarbete med Söderberg & Haak även framåt. Vi ser båda väldigt positivt på det här som sker.

Hur ser du på framtiden?

­– Självklart tror jag på framtiden, annars hade jag ju inte gjort den här satsningen. Sen är det viktigt att vara nära kunden och stark i sitt närområde och hålla en hög service. Kunderna kräver mer och mer av sina leverantörer för varje år som går, och konkurrensen hårdnar. Då gäller det att vara riktigt attraktiv medspelare och leverantör till sina kunder, säger Joakim.

Andra i samma sits

Traktor& Maskin AB i Ystad har gjort på liknande sätt som anläggningen i Ekeby; Att de köpt upp verksamheten av Söderberg & Haak och har ett sidokontrakt med Case IH.

– Jag och Anders Bramsvik på Traktor& Maskin AB har varit kollegor och har ett väldigt gott samarbete.

Kerstin Gauffin
Kerstin Gauffin
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 14 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste