Paradiset city vann Årets Ekopris

Den 12 juni delades Årets Ekopris ut för andra året i rad på White Guide Green-galan på Bonniers Konsthall i Stockholm. Vinnare blev matbutiken Paradiset City.

Johannes Cullberg, grundare och vd på Paradiset tog emot Årets Ekopris på White Guide Green galan. Foto: Magnus Sandberg

– Att kommunicera och inspirera till hållbara val i butik är en utmaning som Paradiset City verkligen har tagit sig an! Genom att våga välja bort och sticka ut visar de vägen och inspirerar oss att välja mer ekologiskt och Krav-märkt, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef Livsmedel på Krav, i ett pressmeddelande.

Vinnarmotiveringen:

”För att ert förhållningssätt till ekologisk mat är lika kärleksfullt som rebelliskt, och för att er kompromisslösa inställning har betalat sig i form av en exceptionellt hög ekologisk försäljningsandel – och många hängivna fans!”

Upplys kunden

Johannes Cullberg, grundare och vd på Paradiset menar att det är enkelt, genom att ta bort dåliga produkter från hyllan så finns det plats för ekologiska och hållbara.
– Prata om fördelarna så att kunderna förstår varför och använd få budskap, säger Johannes.

Paradiset öppnade sin första butik 2015 och har i dag fyra matvarubutiker i Stockholmsområdet. De har även mottagit priser som Årets ekobutik 2015, Årets butikskoncept 2017 och Årets hållbara föregångare 2018.

Elva kategorier

Årets Ekopris, som Krav står bakom, syftar till att hylla en butik som på innovativa sätt lyfter fram det Kravmärkta sortimentet och därmed kommunicerar märkets mervärden. Under galan delades det ut pris i elva kategorier bland annat Årets svinnpris till Willys Luleå Hamn, Årets hållbara köttpris till Hemköp Avesta Skogsbo och Årets hållbara matbutik till Stora Coop Visby.

Fakta: White guide green

Initiativet White Guide Green kartlägger Sveriges matbutiker ur ett hållbarhetsperspektiv och fungerar som guide för konsumenter som vill göra mer hållbara och genomtänkta matval. Drygt 300 butiker i landet testades i år utifrån kriterier framtagna tillsammans med WWF.

Läs mer om vinnarna och kriterierna på White Guide Green

Towe Johnson
Towe Johnson
Tel: 073-925 05 41
E-post: towe@ja.se

 

Artikeln publicerades fredag den 14 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste