Borgeby – Mässan är i gång

Nu har årets upplaga av Borgeby Fältdagar startat.

Lång kö med förväntansfulla besökare till Borgeby Fältdagar. Foto: Towe Johnsson

Mellan den 26 och 27 juni kommer en stor mängd besökare till de skånska fälten i Borgeby. Borgeby Fältdagar har kommit att bli norra Europas största lantbruksmässa i fält och lockar runt 20 000 besökare.

I år kommer mässan att ha över 440 utställare och självklart är vi på Jordbruksaktuellt på plats. Ni hittar oss i stortältet nära huvudingången i monter S72. Kom och prata tidning och jordbruk med oss. Vi har även med oss vår populära butik där man bland annat kan köpa ”Bonde of Sweden-tröjor”.

Välkomna till oss på Jordbruksaktuellt i monter S72.

Vatten och potatis

Årets tema är vatten, passande efter förra årets hemska torka. På mässan kommer man att märka det bland annat genom en rad seminarier på temat, vattenlabbet och droppbevattningsdemo.

Årets fokusgröda är potatis, och nytt för i år är bland annat maskindemonstration med potatismaskiner. Andra nya maskintyper som kommer att visas upp i fält är dräneringsmaskiner, bevattningsmaskiner och plogdemo.

Biologisk mångfald

Hjärtat på mässan är odlingarna. Så som vanligt kommer det att finnas en mängd olika demoodlingar att studera. Bland annat om lähäckar och biologisk mångfald och etableringsdemo för vallfrö.

Läs med om mässan och de olika programpunkterna via https://www.borgebyfaltdagar.se/

Vi ses i monter S72 och ute på fälten!

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 26 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste