Ägarskifte för maskinhandel i Rinkaby

Söderberg & Haaks verksamhet i Rinkaby har nyligen sålts och nya ägare är Magnus Pehrsson och Andreas Nilsson, som båda arbetat i företaget sedan 2014. Nytt namn på verksamheten kommer bli Rinkaby Maskin AB. 

I dagarna har Magnus Pehrsson och Andreas Nilsson kommit överens med Söderberg & Haak Maskin om att förvärva verksamheten i Rinkaby. Bolagets namn kommer efter tillträdet att bli Rinkaby Maskin AB. Magnus och Andreas har båda arbetat i företaget sedan 2014. Foto: Rinkaby Maskin

Rinkaby Maskin AB kommer att fortsätta att representera Krone, Amazone, Dal-Bo och Komatsu, som alla importeras av Söderberg & Haak Maskin. Utöver detta har företaget skrivit en avsiktsförklaring med Case IH om framtida samarbete gällande traktorer och tröskor. Man kommer att fortsätta med service och support av redan sålda Deutz-Fahr maskiner.

Tror på framtiden

I och med denna förändring kommer företaget även att utvidga sitt säljområde för hela Komatsus produktportfölj till hela Blekinge och östra Skåne.

– Vi känner stora förhoppningar och god tilltro inför framtiden och jag hoppas att våra kunder gör det samma och vi ser framför oss att vi ska kunna erbjuda våra kunder samma goda servicenivå i framtiden, säger Magnus Pehrsson, vd och säljare på Rinkaby Maskin i ett pressmeddelande. 

Starkare produktprogram

– Med dessa förändringar får vi ett ännu starkare produktprogram på lantbrukssidan samtidigt som vi ser goda synergieffekter i bolaget med försäljning av Komatsus tunga segment, säger Andreas Nilsson, säljare på Rinkaby Maskin.

Ann-Louise Larsson
Ann-Louise Larsson
Tel: 019-16 61 30
E-post: ann-louise@ja.se

 

Artikeln publicerades tisdag den 25 juni 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Relaterat

Senaste