Agro Maskiner stänger i Hurva

I och med att avtalet med Case IH löper ut i mars nästa år, kommer nu Agro Maskiner att stänga ner sin verksamhet i skånska Hurva.

Agro Maskiner har sagts upp från avtalet med Case IH. Nu avvecklar man därför anläggningen i Hurva.
Foto: Björn Schubert

Det var i mars i år som Case IH sa upp avtalet med Agro Maskiner om att sälja Case IH. Agro Maskiner har därmed bestämt sig för att avveckla anläggningen i Hurva under 2019.

–  I samband med uppsägningen såg vi oss tvungna att se över vår organisation och anläggningar. Vi ser i dag inte någon möjlighet att hålla igång verksamheten i Hurva när vi inte behåller Case IH i vårt varumärkesutbud, säger Ola Lindgren, ordförande Agro Maskiner Hurvas styrelse, i ett pressmeddelande.

Fortsatt service

I mars 2020 kommer Agro Maskiner att sluta att sälja Case IH. Men service av dessa traktorer kommer fortsätta på Agro Maskiners andra anläggningar i Laholm, Billesholm, Gringelstad, Årröd, Svedala och Tomelilla. 

Ser möjligheterna

Agro Maskiner skriver att ”även om alla är rörande överens om att det är tråkigt att förlora en agentur, så ser de bara möjligheter i framtiden. Beskedet gör att vi på Agro Maskiner kommer att fokusera ännu mer på våra ledande varumärken New Holland, JCB med flera”.

Personalen flyttar med

I och med att anläggningen i Hurva upphör kommer personalen där att flyttas och förstärka företaget på de andra orterna, skriver AgroMaskiner.

Till exempel kommer säljare Martin Börjesson kommer att jobba med försäljningen i sydvästra Skåne och utgå från Svedala. Och Dennis Jönsson kommer att jobba i norr med utgångspunkt från Billesholm.

Carolina Wahlberg
Carolina Wahlberg
Tel: 019-16 61 35
E-post: carolina@ja.se

 

Artikeln publicerades måndag den 08 juli 2019

Kommentera

Läser in facebook-kommentarer...

Senaste