Ny balvagn från Metsjö

Ivarssons i Metsjö har utvecklat sin balvagn MetaX mooring, från nio till tolv meter.

Balvagn MetaX mooring har utvecklats från nio till tolv meter. Foto: Ivarssons i Metsjö

Lastsäkringsanordningen kan som standard förlängas upp till 2,8 meter, för ökad balgrepps-bred. Väljer man sedan till mooring adjust kan man justera säkringen av lasten även i höjdled. Något som enligt företaget är bra om man vill köra andra typer av gods eller fyrkantsbalar.

Många balar

Fakta:

Teknisk belastning: 21 ton

Nettolast: 15,8 ton

Egenvikt: 5,16 ton

– Den nya tolv meters versionen av MetaX hydraulic mooring innebär att det populära MetaX mooring konceptet nu utvecklas ytterligare. Den nya vagnen kan på ett kostnadseffektivt, säkert och hållbart sätt transportera stora mängder balar. Vi har även ännu större tre-axlade balvagnar i MetaU konceptet på upp till 16,2 Meter, säger Anders Ivarsson, i ett pressmeddelande.

Hydrauliska sidor

Den utvecklade vagnen har genom MetaX Mooring hydrauliska sidor som kan köras separat per sida och MetaX vagnarna kan serie-hängas. Det finns även plats för tillval som toolbox och bromsreducering från förarplats.

För att den hydrauliska lastsäkringen ska fungera krävs ett dubbelverkande uttag. Längden på flaket är 11,5 meter och med 25 centimeters gap till lastsäkringen på varje sida blir den totala lastytan 12 meter. Balvagnen kan med tillval köras i 50 km/h.

Jordbruksaktuellt
Tel: 019-16 61 30
E-post: redaktionen@ja.se

 

Artikeln publicerades onsdag den 10 juli 2019

Nyhetsbrev

Prenumerera på vårt nyhetsbrev
Direkt i din inkorg!

Senaste